FOTO: Demers pentru modernizarea școlilor din Sâncraiu de Mureș și Nazna Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

FOTO: Demers pentru modernizarea școlilor din Sâncraiu de Mureș și Nazna

Primarul comunei Sâncraiu de Mureș, Ionuț Petru Budian, a anunțat recent, pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care o conduce intenționează atragerea unor finanțări în valoare de peste 40 de milioane de lei prin intermediul a două proiecte care vizează extinderea, reabilitarea și modernizarea școlilor gimnaziale din Sâncraiu de Mureș și Nazna.

”Pentru fiecare dintre noi condițiile în care învață copiii noștri sunt extrem de importante. Îmi doresc enorm ca la noi în comună, infrastructura educațională să fie la cele mai înalte standarde și elevii noștri să beneficieze de cele mai bune condiții. În acest sens, în urmă cu mai bine de un an am inițiat primele discuții pentru demararea a două proiecte de suflet pentru mine, și anume, extinderea, reabilitarea și modernizarea școlilor gimnaziale din Sâncraiu de Mureș și Nazna”, a precizat Ionuț Petru Budian.

Totodată, primarul comunei Sâncraiu de Mureș a informat că primul pas a fost ”evaluarea situației actuale și stabilirea necesităților”, astfel încât prin realizarea celor două investiții ”să fie acoperite toate nevoile de spațiu și dotare, iar elevii și cadrele didactice să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții”, demers concretizat prin realizarea studiilor de fezabilitate.

”Având în vedere valoarea investițiilor care este estimată la peste 40 milioane de lei, următoarea provocare este reprezentată de obținerea unei finanțări nerambursabile care să permită realizarea acestora. În așteptarea lansării programelor operaționale din fonduri europene, aferente exercițiului financiar 2021-2027, care să ne permită obținerea de fonduri europene pentru finanțarea celor două investiții, cele două proiecte au fost depuse la Compania Națională de Investiții în vederea includerii în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul ”Unități și instituții de învățământ de stat”. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru a putea finanța cele două investiții, astfel încât copiii noștri să învețe în școli moderne și primitoare, de care să fie mândri!”, a conchis Ionuț Petru Budian.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE