Investiție nouă, de 1,1 milioane de euro, la Aeroportul ”Transilvania” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2839 Vizualizări

Investiție nouă, de 1,1 milioane de euro, la Aeroportul ”Transilvania”

Conducerea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a atribuit, în data de 12 septembrie 2022, societății Alcad Struct SRL Rodna (județul Bistrița Năsăud), un contract în valoare de 5.798.706 de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro), fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Construire Remiză PSI”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, durata contractului va fi de 17 luni, iar investiția este finanțată prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare și are în vedere alinierea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș la Regulamentul UE nr. 139/2014 – CSADR-DSN.T.905 Fire stations. Acesta prevede, printre altele, că ”toate vehiculele de salvare și de stingere a incendiilor ar trebui să fie adăpostite într-o stație de pompieri”, respectiv că ”stația de pompieri precum și stațiile de pompieri satelit trebuie să fie situate în afara benzilor pistei și a căilor de rulare și să nu încalce suprafețele de limitare a obstacolelor.”

”La momentul actual, Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureș nu are o stație/ remiză de pompieri dedicată acestui scop, ceea ce constituie o deficiență/ neconformitate din punctul de vedere al Regulamentului UE nr. 139/2014. Momentan, autospecialele dedicate intervenției SSI sunt adăpostite în garajul de echipamente handling, care este amplasat la marginea platformei de îmbarcare-debarcare 2, asigurându-se un acces rapid la intervenție, numărul de viraje fiind minim”, se menționează în Caietul de sarcini al licitației, document aprobat de către Peti Andrei, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

În același document se mai precizează că investiția prevede ”construirea și dotarea corespunzătoare a unei clădiri, la nivelul solicitat de Categoria 8 PSI” în care să fie găzduite ”toate activitățile necesare” pentru asigurarea intervențiilor de urgență în cadrul aeroportului.

”Ea va fi amplasată de așa manieră încât vehiculele destinate misiunilor de salvare și stingere a incendiilor să aibă acces direct și imediat la suprafețele de mișcare și să poată atinge extremitățile acesteia în timpul de intervenție recomandat prin Regulamentul UE nr. 319/2014”, se arată în Caietul de sarcini al licitației.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE