PNL, Plan de priorități pentru județul Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 513 Vizualizări

PNL, Plan de priorități pentru județul Mureș

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) Mureș a anunțat marți, 27 septembrie, cu prilejul unei conferințe de presă organizată la Târgu Mureș, că liberalii au elaborat un Plan de priorități alcătuit din mai multe proiecte de infrastructură susținute de liberali. Proiectele au fost împărțite în trei categorii: pentru municipiul Târgu Mureș, pentru dezvoltarea județului Mureș și care necesită susținere în cadrul instituțiilor naționale.

La întâlnirea cu reprezentanții mass media din județul Mureș au participat: Ciprian Dobre – președintele PNL Mureș, Mara Togănel – prim-vicepreședinte al PNL Mureș și prefect al județului Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu – președintele PNL Târgu Mureș și Alexandru György – vicepreședinte al PNL Mureș și viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

Varietate de proiecte

Președintele PNL Mureș a informat că planul de acțiune creionat de liberali are ca prim termen scadent ”vara anului viitor” și a prezentat câteva proiecte considerate prioritare pentru municipiul Târgu Mureș: ”Pentru municipiul Târgu Mureș, consilierii locali PNL au înregistrat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local care are în vedere construirea unui nou pod peste râul Mureș, în Târgu Mureș. De asemenea, pentru Consiliul Local prioritară este construirea unei parcări cu 350-400 de locuri în spațiul de lângă Liceul Sanitar”.

Totodată, Ciprian Dobre a subliniat că pe lista proiectelor de infrastructură susținute de către PNL se află demararea lucrărilor la variantele de ocolire ale municipiilor Sighișoara și Reghin, revitalizarea proiectului centurii ocolitoare Târgu Mureș, între Corunca și Ernei, construirea unei variante de ocolire a municipiului Târgu Mureș, de la Ernei la Ungheni, lărgirea la patru benzi a sectorului DN 15 cuprins între Târgu Mureș și Reghin, ”pentru care este necesară realizarea unui studiu de fezabilitate,” dar și un proiect din anul 2016 care vizează restaurarea Cetății Medievale Sighișoara.  Pe lista de priorități a liberalilor mureșeni se află și proiecte de infrastructură din afara municipiului Târgu Mureș, fapt reamintit de Mara Togănel.

“Drumul de pe Câmpie DN 15E beneficiază anul acesta de finanțare pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare completă, pe toată lungimea de aproximativ 40 de kilometri, de la Târgu Mureș până la Satu Nou. În acest moment se analizează ofertele depuse pentru proiectare, urmând ca un câștigător să fie anunțat în data de 25 octombrie 2022. Dacă nu vor exista contestații, ne așteptăm ca în luna noiembrie să fie semnat contractul, iar după cele 14 luni de proiectare să avem lansată licitația pentru execuția lucrărilor. Un al doilea proiect pe care noi îl susținem atât la nivelul Instituției Prefectului, cât și la nivel politic, este amenajarea intersecției de la Bălăușeri, prin construirea unui sens giratoriu. Acolo suntem faza obținerii avizelor, următorul pas fiind obținerea autorizației de construire și bugetarea lucrărilor de execuție în anul 2023. De asemenea, suntem în permanentă legătură cu instituțiile centrale care gestionează și celelalte proiecte mari din județ, precum lotul A3 Chețani – Câmpia Turzii, variantele de ocolire ale municipiilor și Barajul de la Răstolița”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL Mureș.

Construirea unui nou sediu pentru ”Institutul Inimii” din Târgu Mureș reprezintă o altă prioritate pentru liberali.

“Cred că acest proiect vine în întâmpinarea așteptărilor tuturor mureșenilor, care își doresc o creștere a calității actului medical și a accesului pacienților la tratamente de specialitate. Cred că este momentul ca noi toți, comunitate și factori de decizie, să punctăm și să susținem construirea unui nou spital în județul Mureș. Sunt șanse foarte bune ca acest proiect să prindă contur și chiar finanțare în cadrul PNRR. Avem asigurări din partea membrilor Guvernului pentru susținerea acestui proiect, precum și un suport general al comunității și al tuturor partidelor politice pentru realizarea unui nou Institut al Inimii la Târgu Mureș”, a menționat prof. univ. dr. Horațiu Suciu.

Viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Alexandru Gyorgy, a prezentat câteva din proiectele susținute de liberali”: “La nivel de municipiu există un proiect care vizează managementul de trafic. În 2023, vom avea un sistem de semaforizare inteligentă în Târgu Mureș, care va cuprinde 20 de intersecții mari din municipiu. În ceea ce privește educația, identificăm terenuri în cartierul Unirii pentru construcția unei școli și a unei grădinițe, singurul gimnaziu care este acum în zonă nereușind să acopere toată cererea locuitorilor. Este un punct extrem de important pe care trebuie să îl rezolvăm având în vedere expansiunea din ultimii ani a zonei Unirii. Construcția unui campus la Liceul ”Constantin Brâncuși” este un proiect la care ținem foarte mult și sper ca începând de luna viitoare să demarăm lucrările acolo.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE