S-a aprobat Strategia de dezvoltare a orașului Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

S-a aprobat Strategia de dezvoltare a orașului Luduș

Este de notorietate faptul că dezvoltarea edilitar-gospodărească a unei comunități nu este posibilă fără existența unui program amplu de investiții. Este evident că pentru fiecare investiție trebuie să se realizeze o documentație riguroasă în care asigurarea fondurilor financiare este primordială. Și, dacă finanțarea nu poate fi asigurată cu fonduri proprii, urmează accesarea unor finanțări nerambursabile, de la bugetul național, sau european.

De curând, Consiliul Local Luduș a aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare locală a orașului pentru perioada 2021-2027 – varianta actualizată.

În Referatul de aprobare la acest proiect de hotărâre, primarul Cristian Moldovan a precizat: „Strategia de dezvoltare reprezintă un document – cheie al cărui scop este reprezentat de asigurarea unei viziuni coerente de dezvoltare la nivelul orașului, transpusă într-un portofoliu de propuneri prioritare, ideal sprijinite de comunitate și finanțabile de către Uniunea Europeană”.

Anca Năsăudean, șef Serviciu „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș, a consemnat în Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre obiectivele documentației, din care prezentăm câteva: Actualizarea surselor de finanțare; Introducerea secțiunii de corelare cu politicile, strategiile și programele la nivel național și european; Descrierea modului în care strategia respectă principiile directoare ale strategiilor de nivel superior (județean, regional); Evidențierea complementarității cu Planul de Dezvoltare Regională și cu Strategia de Inovare a Regiunii Centru; Introducerea secțiunii de evaluare a gradului de îndeplinire a măsurilor incluse în vechea strategie: analiza proiectelor propuse, realizate, dacă proiectele nerealizate mai sunt fezabile pentru a fi preluate în noua strategie, ce dificultăți au existat; Abordarea dimensiunii participative, cadrului partenerial și a mecanismelor de consultare; Dezvoltarea secțiunii de monitorizare și evaluare a strategiei: indicatori, termene de monitorizare, responsabili pentru procesul de monitorizare, procedura de monitorizare, planul de contingență, mecanismul de prioritizare a proiectelor, frecvența actualizării portofoliului de proiecte, procedura de suplimentare a portofoliului de proiecte, etc.; Introducerea anexei cu lista proiectelor prioritare.

Proiectul de hotărâre privind varianta actualizată a Strategiei de dezvoltare locală a orașului Luduș, pentru perioada 2021-2027, a înlocuit începând cu data de 30 august 2022 precedenta „Strategie” aprobată de Consiliul Local Luduș prin Hotărârea Consiliului Local nr. 179/2020.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE