Home / Administratie / S-a aprobat Strategia de dezvoltare a orașului Luduș

S-a aprobat Strategia de dezvoltare a orașului Luduș

Distribuie

Este de notorietate faptul că dezvoltarea edilitar-gospodărească a unei comunități nu este posibilă fără existența unui program amplu de investiții. Este evident că pentru fiecare investiție trebuie să se realizeze o documentație riguroasă în care asigurarea fondurilor financiare este primordială. Și, dacă finanțarea nu poate fi asigurată cu fonduri proprii, urmează accesarea unor finanțări nerambursabile, de la bugetul național, sau european.

De curând, Consiliul Local Luduș a aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare locală a orașului pentru perioada 2021-2027 – varianta actualizată.

În Referatul de aprobare la acest proiect de hotărâre, primarul Cristian Moldovan a precizat: „Strategia de dezvoltare reprezintă un document – cheie al cărui scop este reprezentat de asigurarea unei viziuni coerente de dezvoltare la nivelul orașului, transpusă într-un portofoliu de propuneri prioritare, ideal sprijinite de comunitate și finanțabile de către Uniunea Europeană”.

Anca Năsăudean, șef Serviciu „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș, a consemnat în Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre obiectivele documentației, din care prezentăm câteva: Actualizarea surselor de finanțare; Introducerea secțiunii de corelare cu politicile, strategiile și programele la nivel național și european; Descrierea modului în care strategia respectă principiile directoare ale strategiilor de nivel superior (județean, regional); Evidențierea complementarității cu Planul de Dezvoltare Regională și cu Strategia de Inovare a Regiunii Centru; Introducerea secțiunii de evaluare a gradului de îndeplinire a măsurilor incluse în vechea strategie: analiza proiectelor propuse, realizate, dacă proiectele nerealizate mai sunt fezabile pentru a fi preluate în noua strategie, ce dificultăți au existat; Abordarea dimensiunii participative, cadrului partenerial și a mecanismelor de consultare; Dezvoltarea secțiunii de monitorizare și evaluare a strategiei: indicatori, termene de monitorizare, responsabili pentru procesul de monitorizare, procedura de monitorizare, planul de contingență, mecanismul de prioritizare a proiectelor, frecvența actualizării portofoliului de proiecte, procedura de suplimentare a portofoliului de proiecte, etc.; Introducerea anexei cu lista proiectelor prioritare.

Proiectul de hotărâre privind varianta actualizată a Strategiei de dezvoltare locală a orașului Luduș, pentru perioada 2021-2027, a înlocuit începând cu data de 30 august 2022 precedenta „Strategie” aprobată de Consiliul Local Luduș prin Hotărârea Consiliului Local nr. 179/2020.

Ioan A. BORGOVAN


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De Ziua Națională a României„Uniți în cuget și-n simțiriˮ

Distribuie Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 25 noiembrie, aproximativ 100 …