Finanțare de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de apă și canalizare din Valea Nirajului Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

Finanțare de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de apă și canalizare din Valea Nirajului

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, președintele Consiliului Județean Mureș, PéterFerenc, și directorul general al SC Compania Aquaserv SA, Sipos Levente, au semnat luni, 17 octombrie, la București, contractul de finanaţare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în zona Văii Nirajului din judeţul Mureş.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 – Zona Valea Nirajului. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani” este finanţat din fonduri europene, iar finanțarea obținută de SC Compania Aquaserv SA se cifrează la 20 de milioane de euro.

”Proiectul, care urmează să fie implementat în perioada 2022 – 2023 de Compania Aquaserv SA, are o valoare de 109.630.412,7 lei, fără TVA, şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată de către Compania Aquaserv SA”, a informat Biroul de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă în patru comune de pe Valea Nirajului, mai exact Crăciunești, Acățari, Bereni şi Măgherani, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene.

”Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei peste 8.000 de locuitori din 19 localităţi aparţinând celor patru comune, care cu ajutorul acestei investiţii vor avea acces pentru prima dată la sisteme publice de alimentare cu apă potabilă de calitate, din sursă sigură. Practic, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apă a populaţiei din localităţile incluse în proiect, va creşte de la 0 la 100,0% în urma implementării proiectului”, se mai menționează în comunicat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE