FOTO: Intervenție ISU Mureș la un accident simulat, cu risc radioactiv Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

FOTO: Intervenție ISU Mureș la un accident simulat, cu risc radioactiv

Marți, 25 octombrie, începând cu ora 22:00, a avut loc un exercițiu cu tema „Gestionarea unui situații de urgență generată de un accident rutier în care au fost implicate substanțe radioactive”. Exercițiul a avut loc în teren, în municipiul Târgu Mureș, strada Barajului.

Situația tactică simulată în cadrul acestui exercițiu a constat în producerea unui accident rutier, între o autoutilitară ce transporta o substanță radioactivă, din cadrul unui operator economic – distribuitor de gaze naturale, în interiorul căreia se aflau două persoane și un autoturism în care, la momentul impactului, se aflau cinci persoane.

Prin informațiile primite din partea apelantului, D.I.A.U. 112 deține informații legate de identitatea substanței radioactive, precum și despre numărul și starea victimelor, fiind anunțați ulterior pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș care execută de îndată deplasarea la locul evenimentului cu forțe și mijloace de intervenție, fiind mobilizat și un echipaj din partea Detașamentului de Pompieri Reghin. În același timp este anunțată și conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea”, al județului Mureș, evenimentul fiind imediat raportat la IGSU și DSU. Se dispune activarea Grupei Operative și deplasarea acesteia în teren, comanda intervenției fiind preluată de către Prim Adjunctul Inspectorului Șef, colonel Buhăianu Cristian.

La sosirea echipajelor, se dispun măsuri de protecție în conformitate cu gradul de risc de contaminare specific substanței implicate în eveniment a tuturor participanților la intervenție, se stabilește amplasamentul cortului decontaminare CBRN, a Punctul de Colectare Victime, se operaționalizează Punctul de Comandă Mobil și Punctul Medical Avansat pentru asistența victimelor implicate în accident, la o distanță de 100 metri, conform procedurilor în vigoare.

După executarea recunoașterii în teren de către echipajele CBRN, se constată faptul că în eveniment sunt implicate șapte victime încarcerate, inconștiente, iar din cauza scurgerilor de combustibili și a prezenței substanței radioactive, este identificată și posibilitatea izbucniri unui incendiu și expunerea municipiului Târgu Mureș la o doză de radiații ridicată. Se asigură măsurile specifice prevenirii și stingerii incendiilor și se aplică manevre de descarcerare pentru toate cele șapte victime implicate, asigurându-se constant măsuri de protecție individuală și de decontaminare, ca urmare a unei posibile expuneri la sursa radioactivă. După executarea manevrelor de decontaminare, atât pentru personalul propriu, cât și pentru victimele descarcerate, victimele sunt preluate de către personalul ce încadrează autospecialele de prim ajutor și asistență medicală, respectiv de personalul medical din cadrul UPU
Târgu Mureș participant la intervenție. Ulterior este comunicat bilanțul victimelor – cinci victime de cod roșu și două victime de cod galben, preluate și transportate în cel mai scurt timp la unitățile spitalicești.

În cadrul exercițiului au fost dislocate următoarele forțe și mijloace: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de transport victime multiple, Punctul de Comandă Mobil, autospeciala CBRN, două autospeciale de descarcerare, două ambulanțe B2, un autovehicul pentru transportul personalului, precum și un număr de 50 de militari din cadrul ISU Mureș.

Mulțumim atât colegilor pentru implicarea activă în acest tipuri de activități menite perfecționării profesionale, precum și tuturor forțelor venite în sprijin pentru desfășurarea exercițiului în condiții optime!

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

(Compartimentul Informare și Relații Publice, ISU ”Horea” al județului Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE