Seară magică, la Balul Palatului Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1100 Vizualizări

Seară magică, la Balul Palatului

Organizatorii Balului Palatului au donat vineri, 11 noiembrie, Palatului Culturii din Târgu Mureș, pictura ”Concert de salon” realizată în anul 1910 de Aladár Körösfői-Kriesch, artist plastic care a coordonat, între anii 1911-1913, realizarea decorațiunilor interioare și exterioare ale Palatului Culturii.

Evenimentul din acest an s-a desfășurat în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș, a bifat cea de-a V-a ediție și s-a remarcat, din nou, prin eleganța participanților și valoarea programului artistic și nu în ultimul rând prin componenta caritabilă promovată de cei doi organizatori, Cristina Manoilă și Ovidiu Maior.

”Cei care au mai fost în edițiile trecute știu că Balul Palatului poate fi caracterizat, pe scurt, în cinci cuvinte: muzică, dans, arhitectură, socializare și caritate”, a precizat Ovidiu Maior.

”Ne-am unit eforturile și reușim astăzi să facem această donație Palatului Culturii, clădire administrată de Muzeul Județean Mureș și de Consiliul Județean Mureș”, a menționat Cristina Manoilă.

O nouă comoară pentru Cultura mureșeană

Pictura ”Concert de salon” are o valoare de 3.000 de euro, a fost achiziționată cu sprijinul unor donatori și a fost preluată, cu emoții, de Koppány Bulcsú Ötvös, directorul Muzeului Județean Mureș, și de Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

”Un grup al elitei târgumureșene a decis să susțină Muzeul Județean Mureș conștient fiind de responsabilitatea pe care o are pe lângă dreptul de a selecta. Din punctul meu de vedere, a făcut o alegere bună atunci când a ales un tablou de Aladár Körösfői-Kriesch. Nu este nevoie să îl prezint, să laud pictorul și tabloul care va intra în colecție. Comorile Palatului Culturii continuă să se înmulțească. În numele meu și al colegilor mei vă mulțumesc mult pentru sprijinul și pentru donația dumneavoastră”, a afirmat directorul Muzeului Județean Mureș.

”Mă simt onorat că pot să fiu partener, ca președinte al Consiliului Județean și ca reprezentant al instituției Consiliului Județean la acest eveniment care cred că este un eveniment în primul rând inedit pentru că este organizat în această clădire superbă, această perlă construită de doctor Bernády György, la acea vreme primarul municipiului Târgu Mureș, dar consider că este inedit pentru că este un bal caritabil, ceea ce este foarte important”, a transmis președintele Consiliului Județean Mureș.

Program artistic bogat

Programul muzical al serii a fost extrem de bogat și a cuprins momente susținute de Cvartetul ArteMiss, Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș dirijată de către Pablo Boggiano, mezosoprana Cristina Damian, baritonul György Levente, precum și Bartha Brigitta și Szabó Gellért – elevi ai Liceului Vocațional de Artă Târgu Mureș, îndrumați de profesorii Szőnyi Zsuzsanna și Szigeti Emanuela.

În ceea ce privește dansul, pe ringul din incinta Palatului Culturii au evoluat dansatori de toate vârstele ai clubului Dance Art Târgu Mureș, trioul alcătuit din Anastasia Bodan, Cristian Diaconescu și Mălina Lung, elevi ai Liceului de Coregrafie ”Octavian Stroia” Cluj Napoca, care au prezentat un moment de balet, și perechea alcătuită din Vaszi Réka și Fodor Csanád, multipli campioni de la clubul Dance Art Târgu Mureș.

La final, participanții la Balul Palatului au fost invitați la dans, în acordurile Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș care a interpetat trei valsuri celebre de Johann Strauss II: ”Frühlingsstimmen”, ”Valsul Împăratului” și ”Dunărea Albastră”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE