Novák Levente, favorit să devină senator UDMR de Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1001 Vizualizări

Novák Levente, favorit să devină senator UDMR de Mureș

Senatorul UDMR de Mureș Novák Csaba-Zoltán a anunțat luni, 14 noiembrie, prin intermediul unui mesaj transmis pe pagina proprie de Facebook, că demisionează din funcția de senator în Parlamentul României.

Fostul senator, istoric de profesie, va prelua conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale.

”Dragii mei prieteni, susținători și anti-fani, de astăzi o călătorie în viața mea a luat sfârșit și alta a început. Astăzi am demisionat din funcția de senator și îmi voi continua activitatea profesională la Cluj la conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale. Am luat această decizie din motive profesionale și personale, iar pe viitor vreau să-mi continui munca în calitate de organizator științific, cercetător și profesor”, a transmis Novák Csaba-Zoltán.

Cine va ocupa locul vacant?

Pentru cititorii care se întreabă cine va ocupa locul care va fi declarat vacant odată cu demisia senatorului Novák Csaba-Zoltán facem precizarea că această situație este descrisă în articolul 94, alineatul 13 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente: ”Candidaţii înscrişi în liste care nu au fost aleşi sunt declaraţi supleanţi ai listelor respective. În caz de vacanţă a mandatelor de senatori sau de deputaţi aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii ocupă locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din partea cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerii partidelor politice sau a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv ori din organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale”.

La alegerile parlamentare din anul 2020, UDMR Mureș a propus o listă de candidați pentru Senatul României alcătuită din: Császár Károly-Zsolt (actual senator), Novák Csaba- Zoltán (senator demisionar), Novák Levente, Szász Izolda, Tóth Sándor și Barabási Csaba Attila.

Jurist, administrator la Aeroportul ”Transilvania”

Practic, dacă va avea sprijinul în scris al UDMR locul de senator declarat vacant prin demisia lui Novák Csaba- Zoltán va fi ocupat de către Novák Levente.

Potrivit paginii web a UDMR, www.udmr.ro, Novák Levente este domiciliat în Cluj Napoca, este vicepreședinte executive al UDMR și membru al Prezidiului Executiv al UDMR, precum și vicepreședinte executiv al Departamentului pentru organizații teritoriale al UDMR.

Despre Novák Levente am mai aflat că este membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, în funcția de administrator neexecutiv, membru al Comitetului de audit. De altfel, pe pagina web a Aeroportului, www.aeroportultransilvania.ro am găsit și un CV al posibilului viitor senator UDMR de Mureș, document din care reiese că are vârsta de 38 de ani, este originar din orașul mureșean Miercurea Nirajului, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș, cu calificarea de jurist (2007), absolvent al unui curs la Colegiul Național de Apărare (2009) și fost angajat al Ministerului Cuturii și Patrimoniului Național, al Secretariatului General al Guvernului și al Senatului României.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE