FOTOREPORTAJ. Aniversarea de 25 de ani Dürkopp Adler, clipa când ”istoria întâlnește viitorul” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 907 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. Aniversarea de 25 de ani Dürkopp Adler, clipa când ”istoria întâlnește viitorul”

Primii 25 de ani de existență ai companiei Dürkopp Adler SRL Sângeorgiu de Mureș au fost sărbătoriți sâmbătă, 12 noiembrie, prin organizarea unui tur al fabricii și a unei Gale Aniversare care a avut loc în incinta Centrului de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș. Înființată în anul 1997 în câteva hale închiriate și cu 8 angajați în primul an de activitate, Dürkopp Adler are în prezent o echipă alcătuită din peste 280 de profesioniști datorită cărora este cotată ca fiind un reper pe piața mondială a mașinilor de cusut și a pieselor de schimb pentru acestea.

Cel mai dorit angajator mureșean, până în 2025

La fabrica din Sângeorgiu de Mureș, unde activitatea este coordonată de Radu Văideanu, se produc componente de uzură, seturi de coasere, graifere și cuțite pentru mașini de cusut. Atât la graifere, cât și la cuțite Dürkopp Adler este numărul 1 pe plan European în ceea ce privește cantitatea, dar și calitatea produselor.

”Dați-mi voie să vă spun bine ați venit și să vă mulțumesc pentru că ați dat curs invitației de a fi alături și de a ne petrece acest eveniment aniversar împreună”, a spus, în debutul Galei Aniversare, Radu Văideanu, care a mărturisit că se află de un an și opt luni în ”această familie minunată” de la Dürkopp Adler.

Administratorul Dürkopp Adler a felicitat întreaga echipă care a făcut posibil ca societatea să fie astăzi ”la nivelul actual care este de invidiat de multă lume.”

Participanții la Gala Aniversară au fost apoi informați în legătură cu viziunea, misiunea și valorile prezente și de viitor ale companiei Dürkopp Adler.

”Viziunea noastră este să depășim așteptările clienților noștri, iar pe termen mediu să ajungem ca până în 2025 să devenim cel mai dorit angajator din județul Mureș, respectiv pe partea de vânzări, pe partea de desfacere, să devenim prima opțiune a clienților noștri care doresc mașini de cusut sau componente pentru mașini de cusut Dürkopp Adler. Misiunea noastră este să producem, furnizăm și întreținem produse de înaltă calitate prin procese eficiente și de încredere pentru a satisface cerințele clienților. Valorile noastre sunt integritate, respect, siguranță, calitate, performanță și profitabilitate”, a dezvăluit Radu Văideanu, Managing Director Dürkopp Adler.

Cea mai importantă fabrică din Grup

Absent din punct de vedere fizic la eveniment, Dietrich Eickhoff, CEO al Grupului Dürkopp Adler, a fost totuși prezent prin intermediul unui mesaj video care a avut ca temă principală ”Istoria întâlnește viitorul”.

”Vă mulțumesc tuturor pentru ce ați realizat în ultimii 25 de ani și aici mă refer la toți oamenii, la întreaga echipă Dürkopp Adler România”, a spus, în debutul mesajului său, Dietrich Eickhoff.

În același mesaj, Dietrich Eickhoff a făcut și un scurt istoric al companiei din România, începând cu 1995, anul în care investitorul german a vizitat pentru prima dată județul Mureș.

”Fostul director general al grupului a luat o decizie foarte înțeleaptă, și anume de a nu cumpăra halele vechi (de la Matricon – n.a.), și de a construi o fabrică nou-nouță, de la zero”, a dezvăluit CEO-ul Grupului Dürkopp Adler.

”Astăzi, sunteți cea mai importantă fabrică de producție pentru Grupul Dürkopp Adler, în materie de piese și componente pentru mașini de cusut, în materie de activități de desfacere și marketing, iar acesta este un lucru de care sunt foarte mândru”, a adăugat Dietrich Eickhoff, care și-a manifestat apoi încrederea că fabrica Dürkopp Adler din Sângeorgiu de Mureș va cunoaște o dezvoltare la fel de frumoasă și în viitor.

Despre istoria Dürkopp Adler în România, și nu numai, a vorbit Frank Kuhnt, Director of Global Production, Purchasing and Logistics Dürkopp Adler.

”Voi cu toții, împreună cu angajații actuali, sunteți practic principalul nucleu al companiei, fără toți cei prezenți și fără toți angajații nu ar fi fost posibil să dezvoltăm această companie, dintr-o companie mică la început la o companie mare și avansată tehnologic, așa cum este Dürkopp Adler în acest moment”, a afirmat Frank Kuhnt care s-a declarat ”foarte fericit” că este prezent la aniversarea de 25 de ani a fabricii Dürkopp Adler din România.

Mesaje de felicitare

La Gala Aniversară au onorat cu prezența și Mara Togănel – prefectul județului Mureș, ing. Sófalvi Szabolcs – primarul comunei Sângeorgiu de Mureș și Vasile Pop – președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș, care au transmis scurte mesaje de felicitare.

În opinia prefectului județului Mureș, evoluția de 25 de ani a Dürkopp Adler, companie ”foarte apreciată la nivelul județului Mureș și la nivelul țării” este ”un exemplu de lucru bine făcut”.

”Cred că această sărbătoare mă regăsește astăzi aici, în mijlocul dumneavoastră în primul rând din respect pentru ceea ce înseamnă mediul privat din județul Mureș, despre ceea ce cred eu că trebuie să însemne o colaborare absolut firească și absolut fructuoasă între administrația locală și mediul privat și vă mărturisesc că mi-aș dori tare mult ca astfel de evenimente să mă găsească din ce în ce mai des în județul nostru”, a precizat prefectul Mara Togănel.

În scurta sa alocuțiune, ing. Sófalvi Szabolcs a afirmat că este ”un primar mândru și bucuros” pentru că ”o astfel de societate comercială a decis să vină în comuna Sângeorgiu de Mureș.”

”Țin să vă mulțumesc din suflet pentru că ați angajat foarte mulți sângeorzeni, târgumureșeni și chiar mureșeni, aproape 300 de angajați, este un lucru minunat pentru piața forței de muncă din județul Mureș. Sunt mândru că produceți profit, că ați trecut de perioade grele, și de perioada de criză din 2008 și de perioada de Covid de acum 1-2 ani, și în prezent vă numărați printre societățile comerciale care duc vestea României peste hotare, care sunt ca niște ambasadori ai țării noastre”, a transmis edilul șef al celei mai mari comune din județul Mureș.

Nu în ultimul rând, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș a mărturisit că se simte fericit și mândru deoarece județul Mureș are ”așa societăți de succes” cum e Dürkopp Adler.

”Dacă vorbim de societatea Dürkopp Adler vorbim de o societate de succes atât pe plan județean cât și pe plan național. Vreau să vă spun că 15 ani pe domeniul de activitate conform codului CAEN la domeniul dumneavoastră de activitate sunteți de 15 ani pe locul 1”, a spus Vasile Pop, care a mai informat că Dürkopp Adler se află pe locul 1, de cinci ani consecutivi, și în Topul Național al Firmelor.

Premii, emoții și surprize frumoase

Gala Aniversară a continuat apoi cu premierea unor foști și actuali angajați care și-au adus contribuția la dezvoltarea și consolidarea brandului Dürkopp Adler în România: Johann Hermann – fost administrator timp de 16 ani, Vajda Ibolya – fost director economic cu care societatea continuă să colaboreze, Romana Spacikova – Chairwoman of the Board of Directors from Minerva, Karel Șmid – membru în Boardul Minerva, Georg Pelizaeus – Coordinating Production in Foreign Production Location, Dieter Kohnert – SAP Application Management și Helmut Reddig – Operations Manager Dürkopp Adler.

Pe lista celor premiați s-au aflat și Vladimir Cojocariu (Adco Serv Consulting), Vasile Nistor (Monovis Impex), ­Flaviu Mocanu (FM-TexTecnica) și Cornel Guias (Ormecprest), iar Alexandrina Gândilă – Manager Resurse Umane Dürkopp Adler a primit mulțumiri (și aplauze) publice pentru organizarea ireproșabilă a evenimentului.

De asemenea, organizatorii Galei Aniversare au premiat nu mai puțin de 34 (!) de angajați care au o vechime de minim 20 de ani în echipa Dürkopp Adler.

Sărbătoarea a fost condimentată cu bucate și băuturi alese, cu muzică de calitate asigurată de către MC-ul Ovidiu Mita, precum și cu o tombolă care a avut ca premii șase produse electrocasnice și patru vouchere pentru cumpărături, fiecare în valoare de 500 de lei.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE