Program de acțiuni pentru perioada de iarnă, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Program de acțiuni pentru perioada de iarnă, la Luduș

La ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 25 octombrie 2022, aleșii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de acțiuni pentru prevenirea și înlăturarea efectelor dăunătoare ale fenomenelor meteorologice periculoase și asigurării unei circulații fluente pe perioada de iarnă 2022-2023.

Despre acest Program, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a precizat în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre că respectă „prevederile Ordinului ministrului administrației și internelor și a ministrului mediului și al pădurilor nr. 78/2019, pentru aprobarea Regulamentului din 28 iunie 2019, privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică, incidente/accidente la construcții hidrotehnice, (….), precum și ale Legii nr. 481/2004, privind protecția civilă, republicată”.

Progrmul de acțiuni a fost întocmit de Direcția „Drumuri, Intervenții, Transport și Zone Verzi” (DITZV), director Liviu Popa, și cuprinde un număr de opt capitole în care sunt prevăzute toate acțiunile necesare pe timp de iarnă. Experiența acumulată în acest domeniu în anii trecuți ne dau garanția că și în această iarnă activitățile economice, precum și circulația locuitorilor se vor înscrie într-o normalitate dorită de toți. După ce în primul capitol al Programului de acțiuni sunt prezentate utilajele din dotare, două buldoexcavatoare, două tractoare, cinci autoutilitare de diferite tipuri, toate din parcul propriu al „DITZV”, în capitolul 2 sunt prezentate acțiunile care vor fi stabilite și coordonate de Directia „DITZV” și SC Administrativ Serv Luduș SRL, iar pentru buna execuție a lucrărilor răspunde reprezentantul SC Administrativ Serv Luduș SRL.

Se asigură materiale și combustibil

Pentru materialul antiderapant din această iarnă se estimează că este nevoie de aproximativ 200 de metri cubi de nisip și 200 de tone de sare, precum și 1,5 tone de agent de deszăpezire pentru prevenirea înghețului. Nisipul necesar se depozitează la sediul „DITZV”, iar sarea se va achiziționa în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, dar stocul permanent de sare va fi de 50 de tone. Pentru combustibil se impune a fi prevăzute sumele necesare pentru achiziționarea a 7.000 de litri de motorină, cumpărată atunci când este necesar. Conform programului de acțiuni aprobat de Consiliul Local, Primăria orașului Luduș a prevăzut un buget în sumă de 252.500 de lei, din care: 160.000 de lei pentru sare (transport inclus); 18.000 de lei pentru nisip (inclusiv transportul); 15.000 de lei pentru agentul de deszăpezire; 59.500 de lei pentru motorină.

Potrivit evidențelor de la executivul administrației publice locale, orașul Luduș are un număr de 110 străzi cu o lungime totală de 70.531 de metri, cea mai scurtă fiind strada Bisericii (56 de metri), cea mai lungă fiind Principală (3.532 de metri), strada de legătură între oraș și cartierul Roșiori.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE