Home / Recomandări zi de zi / Recomandări pentru o minivacanță liniștită

Recomandări pentru o minivacanță liniștită

Distribuie

Pentru a ne bucura de zilele ce urmează, care fac obiectul minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, o mare importanţă o are pregătirea populaţiei prin luarea din timp a măsurilor minime necesare și respectarea constant a acestora, pentru a preveni şi preîntâmpina producerea oricăror situaţii de urgenţă.

”Astfel, un efectiv de peste 150 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județulu Mureș va fi prezent la datorie în această minivacanță, încadrând tehnica operativă specifică, pregătită să intervină în orice moment, în eventualele situații de urgență care vă pot pune în pericol! Reamintim cetățenilor faptul că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate”, a informat Biroul de presă al instituției.

Conform sursei citate, pompierii au transmis și câteva recomandări populației:

Pentru a preveni producerea acestora și a nu vă pune viața și bunurile în pericol în cazul producerii unui incendiu, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură, precum și cele electrice.

În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Pentru a se diminua riscul de incendiu în lăcaşurile de cult şi a evita consecinţele negative în cazul unui incendiu pe timpul manifestărilor religioase cu public numeros, recomandăm slujitorilor bisericii şi credincioşilor să asigure respectarea măsurile specifice de prevenire a incendiilor, verificarea din timp a instalațiilor de încălzire și electricitate, precum și adoptarea măsurilor specifice evacuării în siguranță a participanților în contextul producerii oricărei situații de urgență.

”Numai prin respectarea acestor măsuri vom reuşi reducerea numărului situaţiilor de urgenţă şi, implicit, creşterea gradului de siguranţă a dumneavoastră, a bunurilor materiale și a mediului înconjurător, pentru o minivacanță în siguranță alături de cei dragi!”, a mai arătat aceeași sursă.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Accident pe strada Iernuțeni din Reghin

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină joi, 2 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.