Home / Invatamant / Consiliul Județean Mureș, în consorțiu cu UMFST pentru învățământ tehnic dual

Consiliul Județean Mureș, în consorțiu cu UMFST pentru învățământ tehnic dual

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat joi, 2 februarie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucu, participarea Consiliului Județean Mureș, în calitate de partener, la constituirea Consorțiului Regional pentru Învățământ Tehnic Dual – Ergopolis.

Conform Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document întocmit de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, Ministerul Educației a lansat, în data de 17 noiembrie 2022, un apel de proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență care prevede acordarea de finanțare pentru dezvoltarea a minimum zece consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum zece campusuri profesionale integrate, cu termen de depunere 20 februarie 2023.

”Scopul apelului de proiecte îl reprezintă pilotarea rutei complete de învățământ dual în cadrul unor consorții regionale integrate pentru învățământ dual. Astfel se are în vedere dezvoltarea și dotarea a minimum zece campusuri profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățământul dual”, a precizat Péter Ferenc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a mai arătat că la inițiativa Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș ”și cu respectarea prevederilor legale și ale ghidului solicitantului”, au fost întreprinse demersurile pentru înființarea unui consorțiu ”care va fi format din 15 parteneri – unitatea de învățământ superior, unități de învățământ preuniversitar, UAT – județul Mureș şi operatori economici”, care își propune ”să obțină finanțare nerambursabilă pentru construirea, dotarea și operaționalizarea unui campus universitar dar și implementarea/ susținerea unui sistem de învățământ dual pe mai multe domenii.”

”În cadrul acestui parteneriat Județul Mureș își asumă obligații de sprijin și colaborare pentru realizarea activităților consorțiului conform competențelor legale, dar și de a contribui financiar la realizarea proiectului ce urmează a fi depus în cadrul apelului mai sus menționat. Contribuția financiară a județului Mureș va fi de aproximativ 2,11 milioane de euro, reprezentând 50% din 4,22 milioane de euro. S-a estimat o valoare totală a proiectului de 21,12 milioane de euro, din care 4,22 milioane de euro (20%) vor fi alocate sub formă de contribuție proprie”, a explicat Péter Ferenc.

Alex TOTH


De asemenea, verificati

Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Distribuie Într-o însorită zi din mijlocul Postului Mare, credincioșii din Ibănești au avut parte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.