Facilități la transportul public local, în Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 845 Vizualizări

Facilități la transportul public local, în Luduș

Serviciile publice de transport a persoanelor în unitățile administrativ-teritoriale sunt asigurate în conformitate cu Legea nr. 92/2007, a serviciilor publice de transport persoane, cu Legea nr. 292/2011, a asistenței sociale, cu OUG nr. 57/2019, privind Codul administrativ, precum și hotărâri ale Consiliului Local Luduș.

În ultima perioadă, pe adresa Primăriei Orașului Luduș, Compartimentul Transport Local, au fost făcute numeroase solicitări de la „diferite categorii de persoane, beneficiare de facilități la transportul public de persoaneși pensionari cu venituri reduse”, după cum a precizat Alina Năsălean de la Direcția „Drumuri. Intervenții. Transport. Zone Verzi”.

Având în vedere aceste realități, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a inițiat un proiect de hotărâre „privind modificarea și completarea HCL nr. 195/2020 privind reglementarea acordării facilităților la transportul public local desfășurat pe raza orașului Luduș, conform Regulamentului de acordare a facilităților la transportul public local desfășurat pe raza orașului Luduș, pentru categoriile de persoane beneficiare”.

Prezentat aleșilor locali în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie 2023, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu următoarele modificări ale Regulamentului de acordare a facilităților la transportul public local: „Beneficiază de gratuitate la transporul public local desfășurat pe raza orașului Luduș următoarele categorii de utilizatori: persoanele cu handicap accentuat și grav; însoțitorii persoanelor cu handicap grav, în prezența acestora; însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, în prezența acestora; însoțitorii cetățenilor cu handicap auditiv și mintal accentuat, în prezența acestora; asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav; asistenții personali profesioniști ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat; persoanele cu handicap ușor și mediu; veteranii de război și văduvele de război; persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate în străinătate sau constituite în prizonieri; persoanele îndreptățite să beneficieze de prevederile Legii nr. 341/2004, a recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989, precum și față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987; elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale, precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială; pensionarii cu venituri între 2.001 – 2.500 de lei, inclusiv, în limita a 10 de călătorii lunar; pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, inclusiv, în limita a 20 de călătorii lunar; elevii din învățământul primar, clasa pregătitoare și gimnazial clasele I-VIII cu domiciliul pe teritoriul administrativ al orașului Luduș; elevii din învățământul profesional și liceal acreditat/autorizat; cetățenii care au acordate titluri de cetățeni de onoare.”

Prin același proiect de hotărâre a fost aprobat și articolul 7 din Regulament în care se precizează că „beneficiarii prevăzuți la articolul 3 solicită UAT-ului abonamentul pentru transportul public, iar valabilitatea acestuia este de la data solicitării până la finele anului în curs, dar nu mai mult de valabilitatea deciziei dată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC)”.

Modificările aprobate de Consiliul Local la Regulamentul de acordare a facilităților la transportul public local se aplică de la 1 martie 2023.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE