Pas important pentru Autostrada Târgu Mureș – Iași Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 16726 Vizualizări

Pas important pentru Autostrada Târgu Mureș – Iași

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat marți, 21 februarie, un raport de adoptare pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 26/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul investiţiilor publice, a informat, în aceeași zi, deputatul social-democrat Dumitrița Gliga, care are calitatea de membru al resspectivei comisii.

”Acesta are un rol important în urgentarea procedurilor de expropriere privind tronsoanele I și III, așa numitele “capete” ale Autostrăzii A8, porțiune finanțată prin PNRR. Modificările legislative vizează intervenții de ordin procedural și administrativ în ceea ce privește gestiunea masei lemnoase de pe terenurile supuse exproprierii. Astfel, exproprierea și valorificarea masei lemnoase de pe terenurie forestiere expropriate și de pe cele aflate pe coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică se fac de către ocoalele silvice. De asemenea, valoarea masei lemnoase se evidențiază în cadrul hotărârii și a deciziei de expropriere, distinct de valoarea despăgubirii în bani. În decizia de expropriere se prevede expres că plata despăgubirii privind valoarea masei lemnoase se face în natură, masa lemnoasă revenind proprietarilor expropriați”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Mureș.

Totodată, Dumitrița Gliga a mai arătat că ”proiectul de lege are o importanță semnificativă pentru finalizarea mai multor investiții în infrastructură inițiate de Ministerul Transporturilor, care beneficiază de finanțare, în special prin PNRR.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE