Home / Iernut / Iernut: „Sunt pentru că suntem”

Iernut: „Sunt pentru că suntem”

Distribuie

Este mesajul promovat de asistenții sociali din întreaga lume.

Ziua Mondială a Asistenței Sociale ne amintește tuturor ce impact major are această activitate asupra bunăstării persoanelor din grupurile dezavantajate sau marginalizate social.

Cei care au atribuții în domeniul asistenței sociale dețin un rol fundamental în societate, ei construind relații profesionale cu persoanele care au nevoie de ajutor și încurajează, sfătuiesc sau conectează, oferind speranță tuturor celor aflați în situația cea mai vulnerabilă.

Profesia de asistent social necesită o anumită sensibilitate la problemele celor din jur, o empatie față de cel care are nevoie de sprijin și îndrumare și care, într-un final, duce la echilibru social. Astfel de persoane fac parte din colectivul Direcției de Asistență Socială (DAS) a Orașului Iernut. De ziua lor, a fost organizată o întâlnire la care au participat membrii conducerii UAT  Iernut și colectivul DAS, sub denumirea ,,O lume care nu lasă pe nimeni fără suport!”. S-au evidențiat realizările personalului din cadrul instituției și s-a discutat despre promovarea  rolului asistentului social în rândul comunității, despre importanța contribuțiilor și nevoia acțiunilor viitoare din domeniul social. Personalul angajat din cadrul DAS Iernut a dat dovadă, mereu, de profesionalism, dăruire, implicare și pasiune în tot ceea ce face și va continua în același mod pentru a solidariza cu toți cei care suferă.

În cadrul Direcției de Asistenţă Socială – Oraşul Iernut, funcționează următoarele compartimente: Compartimentul Asistență Medicală și Monitorizare Asistenți Personali, Compartiment Servicii Sociale, Compartimentul Asistență Socială, Compartiment Asistență Medicală Comunitară, Compartimentul Protecția Copilului și Autoritate Tutelară, Compartiment Evidența și Plata Beneficii de Asistență Socială, Compartiment Cabinet Medical Școlar.

Pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele și pentru a soluționa problemele curente, Direcția de Asistenţă Socială colaborează, cu succes, cu toate Compartimentele din cadrul UAT Iernut.

De asemenea, beneficiază de coordonarea și sprijinul primarului orașului, Ioan Nicoară, al viceprimarului, Vasile Mărginean și al secretarului general al orașului, Laura Dordea.

Cu toții le dorim putere de muncă pentru a schimba societatea în bine, pentru a reuși să susțină o legătură emoțională de calitate cu oamenii din jur!

Arătați că vă pasă și astfel veți fi exemplu pentru ceilalți.


Dana GURGHIAN


De asemenea, verificati

UMFSmarT Kids, un succes

Distribuie Peste 800 de participanți, în majoritate copii, s-au bucurat, de 1 iunie, la Universitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.