Home / Reghin / Vănătoare de comori arhitecturale la Reghin

Vănătoare de comori arhitecturale la Reghin

Distribuie

Centrul de Informare și Promovare Turistică Reghin a organizat vineri, 24 martie, o nouă vânătoare de comori arhitecturale. Elevii au fost invitați și de această dată să participe la un joc urban în care pot descoperi și admira mici și mari comori arhitecturale din oraș, monumente, clădiri de patrimoniu sau detalii care dau farmec orașului.

Startul vânătorii s-a dat în Piața Petru Maior unde participanții au putut descoperi o clădire maiestuoasă construită în 1870 unde în perioada interbelică a funcţionat tribunalul oraşului, care avea şi o închisoare (Gimnaziul ”Alexandru Ceușianu”). Traseul a continuat pe strada Mihai Eminescu, la clădirea ce odată a aparținut evreului Farkas Imre (Palatul Copiilor), apoi zona de centru a orașului cu clădirile sale vechi, la loc de cinste fiind clădirea concepută de arhitectul Gustav Wagner, cândva cel mai mare magazin de textile din centrul Reghinului Săsesc deschis de familiile lui Haimann Lazar și Samuel Deutsch (Judecătoria Reghin), hotelul orașului/ Stadtischer Gasthof și, nu în ultimul rând, edificiul simbol al orașului, Biserica Săsească. Traseul a fost bifat cu succes de participanți, felicitați la final de organizatori. „Vânătorii de comori arhitecturale din clasele a IX-a B, a IX-a E, a X-a F și a XI-a C de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” au îndeplinit cu bine misiunea de a descoperi orașul altfel. Felicitări tuturor participanților”, a precizat Cătălina Orban, reprezentantul Centrului de informare și promovare Turistică Reghin.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Detalii despre bărbatul înecat în râul Mureș

Distribuie Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, în data de 22 mai, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.