Părintele Lucian Bucea (Luduș): ”Continuăm tradiția locului” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 697 Vizualizări

Părintele Lucian Bucea (Luduș): ”Continuăm tradiția locului”

Părintele Lucian Bucea s-a născut în orașul Câmpeni în munții Apuseni la 6 februarie 1989, dar copilăria și-a petrecut-o în comuna Lupșa, satul Hădărău, într-o așezare frumoasă situată între valea Arieșului și la poalele munților Gilău și Muntele Mare, un ținut cu oameni buni, harnici și primitori. Evident, elevul Lucian Bucea a parcurs treptele școlare la școala primară și gimnazială în comuna Lupșa, dar din anul 2004 a plecat la Alba Iulia pentru a urma Seminarul Teologic, apoi cursurile Facultății de Teologie și studiile postuniversitare de Master.

În această perioadă a înregistrat un eveniment fericit, căsătoria cu Lavinia, absolventă de Teologie la secția de asistență socială. Pe plan profesional, Lucian Bucea a fost hirotonit în anul 2016 pe seama Parohiei Ortodoxe Gâmbuț și Nandra din Protopopiatul Luduș. Timp de șase ani și jumătate, credincioșii din Parohie s-au bucurat de grija părintească a tânărului preot, dar în urma câștigării unui concurs profesional, din 1 decembrie 2022 a fost numit preot pe sema Parohiei Luduș VI din Protopopiatul Ortodox Luduș.

La sosirea în noua Parohie, credincioșii l-au primit cu încredere în biserica cu hramul „Tuturor Sfinților”, locul în care preoții precedenți Eugen Chirilă Părău și Ilie Dăian s-au bucurat de respect și bune aprecieri pentru îndeplinirea misiunii lor.

„Sunt hotărât să duc mai departe lucrarea care mi-a fost încredințată, tradiția de aici, începută și clădită de predecesori. Sunt conștient că am datoria morală și spirituală să duc mai departe tradiția locului. Suntem la început, dar cu ajutorul lui Dumnezeu ne implicăm în multe acțiuni, vom atrage tinerii spre Biserică. Sper să colaborăm cu Grădinițele de copii și cu Școala Gimnazială din Parohie. Desigur că nu îi uit nici pe enoriașii noștri”, a precizat părintele Lucian Bucea.

În familie, Lavinia, soția a continuat studiile la Facultatea de Științe Economice, iar în prezent este contabil la Protopopiatul Ortodox Luduș. Cei doi copii ai familiei Bucea, Tudor și Zian se bucură de dragostea și căldura părinților. Prenumele pentru fiul cel mic a fost ales ca urmare a respectului deosebit pe care părinții îl poartă părintelui Arsenie Boca, un model demn de urmat de fiecare creștin.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE