„Pastila” alternativă-Hipnoterapia Life style
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

„Pastila” alternativă-Hipnoterapia

De obicei, dacă vorbim despre hipnoză, avem tendinţa de a merge cu gândul la scenele acelea din filmele americane în care o persoană, folosind un pendul sau o monedă, determină o altă persoană să spună sau să facă diverse lucruri pe care altfel nu le-ar face. Din fericire, nu este aşa.

Hipnoza este o stare în care intrăm în fiecare zi de câteva ori, fără să realizăm. Fiecare dintre noi folosim diferite niveluri de hipnoză zilnic, de exemplu când visăm cu ochii deschiși, când medităm, când ne relaxăm, înainte de a adormi sau când ne trezim dimineața și ne aflăm în starea de veghe, chiar înainte de a deveni complet treji.

Am discutat cu Maria-Dorina Matiş, hipnoterapeut, despre ce înseamnă cu adevărat această tehnică şi ce beneficii poate aduce în viaţa noastră.

Reporter: Ce este, de fapt, hipnoza?

Maria-Dorina Matiş: Gândiţi-vă de câte ori nu aţi mers cu maşina de la Reghin la Târgu Mureş, să spunem, şi nici nu aţi realizat prin ce localităţi aţi trecut. Ei bine, aceasta este starea de hipnoză, nu ceea ce vedem în filmele de la Hollywood sau în cea practicată de hipnotiştii de scenă. Hipnoza are multe definiţii şi nu am de gând să vi le expun pe toate, însă din experienţă pot să vă spun că nu este altceva decât o stare foarte profundă de relaxare în care partea conştientă adoarme, iar noi putem accesa astfel subconştinetul, acea parte a minţii noastre în care sunt stocate informaţii preţioase.

R.: La ce putem folosi hipnoterapia?

M. D. M: Hipnoterapia este apanajul hipnoterapeutului,  care o poate folosi pentru dezvoltare personală, pentru  creștere spirituală, în cazul hipnoterapiei spirituale, dar şi pentru vindecare, în cazul hipnoterapiei medicale. Hipnoterapia este eficientă în deblocarea unor traume şi dezvoltarea unor abilităţi – intelectuale, sportive etc., – unii vor să slăbească, alții să se lase de fumat, alții să îşi redescopere încrederea de sine, fiindcă majoritatea problemelor noastre vin din lipsa de încredere în sinele propriu. Pot să vă garantez că hipnoterapia este o abordare eficientă pentru că are acces la partea minții subconștiente care deține memorii reprimate și convingeri descurajatoare, orientate către negativitate, care  generează emoții negative.

R.: În ce constă hipnoterapia?

M.D.M: Aceasta implică folosirea sugestiilor pozitive în timpul stării de hipnoză, pentru determinarea sau implementarea unor schimbări benefice în modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă, precum și pentru a ajuta în procesul complementar de vindecare a diverselor afecțiuni.

În hipnoterapie folosim mai multe tehnici cum ar fi cele de tehnica de relaxare progresivă, tehnici de vizualizare, imageria dirijată, ghidată și cea interactivă, terapia de sugestii pozitive, tehnici folosite în programarea neuro-lingvistică (NLP), cum ar fi terapia părţilor, tehnica de eliberare emoțională (EFT), regresia de vârstă. În plus, în hipnoterapia spirituală se folosesc terapia de regresie în vieți anterioare și analiza regresiei (denumită de specialişti explorarea nivelului de existență subconștient), terapia de regresie în viața dintre vieți (explorarea nivelului de existență supraconștient), tehnica de canalizare a înțelepciunii universale/nivelului supraconștient de gândire (channeling-ul), terapia cu îngeri, etc.

În hipnoterapia medicală, în plus față de tehnicile de mai sus se folosesc imageria dirijată, ghidată și imageria interactivă pentru vindecare, terapia de sugestii pentru vindecare,  vindecarea supraconștientă, curățirea și refacerea câmpului energetic al corpului, tehnica unității în conștiință, tehnica de vindecare emoțională etc.

R.: Pot exista efecte adeverse?

M.D.M.: Hipnoterapia nu are efecte adverse atâta timp cât se folosesc tehnicile de conectare cu lumina şi ancorarea în nivelurile superioare de conștiință. În momentul în care clientul accesează subconştientul şi mai ales supraconştientul ştie şi înţelege că stă în puterea noastră a tuturor să devenim ceea ce ne dorim!  Cartea “Îngerul meu, Gabriel – ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” pe care am lansat-o anul trecut se încadrează în categoria DEZVOLTARE PERSONALĂ – SPIRITUALITATE şi este realizată în urma şedinţelor de hipnoterapie.

R.: Care este concluzia, sau lecţia, mai bine spus, pe care o poţi sintetiza ca urmare a acestor cazuri prezentate în carte?

M.D.M: Această carte ne învaţă că, indiferent ce ni se întâmplă pe plan sentimental sau în relaţie cu alţi oameni care trec prin vieţile noastre la un moment dat, fiecare va avea de învăţat câte ceva foarte preţios, nu există un câştigător şi un perdant. Toţi câştigă, trebuie doar să conştientizeze asta, iar atunci când vor deveni conştienţi de rolul benefic jucat în viaţa lor de cei ce par a-i fi rănit, vor trăi un miracol. Viaţa lor va lua altă turnură, vor deveni mai fericiţi, mai liniştiţi şi mai înţelepţi, transformându-se în oameni cu adevărat puternici.

În carte prezint o serie de exemple de persoane care au accesat evenimente importante din vieţile lor, despre care nu îşi aminteau, iar prin conştinetizarea şi eliberarea de acele traume, prin tehnici de hipnoterapie, au reuşit să se împace cu trecutul, să îşi redescopere stima de sine, să se elibereze de temeri, complexe de inferioritate, resentimente şi furie, să se elibereze de greutate – chiar prezint un caz relevant în care o tânără a reuşit să găsească puterea de a-şi recăpăta silueta, după ce ajunsese la 130 de kilograme, după ce a urmat câteva şedinţe de hipnoterapie.

Rubrică realizată de Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE