FOTO; VIDEO: Omagiu adus de reghineni sopranei Virginia Zeani Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1118 Vizualizări

FOTO; VIDEO: Omagiu adus de reghineni sopranei Virginia Zeani

Zeci de reghineni au ținut în această seară să-i aducă un ultim omagiu marei soprane Virginia Zeani la biserica greco-catolică Adormirea Maicii Domnului din Reghin, B-dul. Libertății, unde a fost celebrat un parastas de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfinţia Sa, Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea.

După ce sicriul cu trupul neînsuflețit al marii artiste a poposit la Catedrala ”Sfântu Nicolae” din Oradea în cursul zilei de marți, 25 aprilie  și în foaierul Operei Române din Cluj în cursul zilei de azi, Virginia Zeani a mai făcut un mic popas la Reghin înainte să-și ducă somnul de veci lângă părinți în satul natal, Solovăstru.

La slujba de parastat au onorat cu prezența membrii familiei, respectiv fiul Alessandro Rosi Lemeni  și nepotul Gabriele Rosi Lemeni.

Printre cei care au ținut să-i aducă un omagiu s-au număraat oficialitățile județului, prefectul județului Mara Togănel, și deputatul Dumitrița Gliga. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții Festivalului de Operă Virginia Zeani în frunte cu directorul festivalului, Marian Jurgiu.

În cuvântul său, Preasfinţia sa, Virgil Bercea a rememorat câteva din momentele din viața sopranei Virginia Zeani, statornicia personalității sale fiind asemuită elementelor naturale care definesc zona în care marea artisă a văzut lumina zilei, Pădurea  Mociar și râul Mureș.

Reamintim faptul că Virginia Zeani, marea soprană a lumii, a trecut la Domnul la data de 20 martie 2023, la West Palm Beach, Florida, Statele Unite. Joi, 27 aprilie 2023, la ora 12,00 va fi celebrată  Slujba Înmormântării în biserica greco-catolică din Reghin, B-dul. Libertății, nr. 20, iar la ora 13,00,  sicriul cu trupul neînsuflețit va fi condus la Solovăstru unde, în jurul orei 14,00, va fi depus în mormânt, alături de părinții Domniei Sale.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE