Noutăți despre extinderea străzii Mureșeni din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1580 Vizualizări

Noutăți despre extinderea străzii Mureșeni din Târgu Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul “Prelungire strada Mureșeni până la limita UAT Cristești” propus a fi realizat în localitatea Târgu Mureș și comuna Cristești nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 25 aprilie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Municipiului Târgu Mureș și prevede reabilitarea și prelungirea străzii Mureșeni până la limita comunei Cristești, respectiv reabilitarea și extinderea podului existent peste pârâul Cocoș, în aliniamentul străzii Mureșeni.

”Reabilitarea și modernizarea drumului va cuprinde: reabilitarea sistemului rutier, amenajarea trotuarelor, a acceselor la proprietăți, asigurarea scurgerii apelor pluviale de pe carosabil. Reabilitarea și extinderea podului peste pârâul Cocoș, existent în aliniamentul drumului, va consta în: aducerea podului la clasa de încărcare proiectată, conform prevederilor din expertiza tehnică, lățirea părții carosabile prin lărgirea și consolidarea infrastructurilor, respectiv înlocuirea suprastructurii, refacerea zonelor de racordare cu malurile, amenajarea albiei în zona podului”, se menționează în documentul citat.

Conform aceleiași surse, traseul propus se va suprapune peste cel existent, lungimea totală a tronsonului de drum supus reabilitării va fi de 1.211 de metri, iar lungimea trotuarelor precum și a pistei de biciclete va fi de 1.190 de metri.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE