Dispută în instanță după neincluderea Liceului UMFST în rețeaua școlară a municipiului Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2293 Vizualizări

Dispută în instanță după neincluderea Liceului UMFST în rețeaua școlară a municipiului Târgu Mureș

Conducerea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat, luni, că Hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş de respingere a includerii Liceului UMFST în reţeaua şcolară a municipiului a fost suspendată de instanţă şi a recomandat elevilor să îşi păstreze opţiunea pentru această unitate de învăţământ.
Reacţia UMFST Târgu Mureş a venit după neincluderea noii instituţii de învăţământ preuniversitar în ghidul adresat absolvenţilor clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu, întocmit de ISJ Mureş.
„Hotărârea Consiliului de Administraţie al ISJ Mureş nr. 39 din 20.12.2022, art. 1 alin. (3) lit. e, prin care s-a respins includerea Liceului UMFST ‘George Emil Palade’ în reţeaua şcolară a Municipiului Târgu Mureş a fost suspendată definitiv de către instanţa de judecată prin Decizia Curţii de Apel nr. 209/05.05.2023, urmând ca instanţa să se pronunţe pe fond asupra cererii de anulare a actului administrativ emis de ISJ Mureş. Această hotărâre a fost luată de către ISJ Mureş cu nerespectarea prevederilor art. 22 alin. 5 din Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 6217/2022 care dispun în mod imperativ includerea ‘de drept’ în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior”, a arătat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit comunicatului, Liceul UMFST „George Emil Palade” a fost înfiinţat prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5260/31.08.2022, emis în baza evaluării ARACIP efectuată în data de 24.06.2022.
„Ministerul Educaţiei a comunicat UMFST G.E. Palade Târgu Mureş, prin adresa nr. 9261/27.04.2023, că va emite în perioada următoare Ordinul de ministru privitor la includerea Liceului UMFST ‘George Emil Palade’ în reţeaua şcolară a Municipiului Târgu Mureş, cu două specializări: Matematică-informatică (bilingv limba engleză) şi Ştiinţe ale naturii (bilingv limba engleză), în baza prevederilor art. 31 alin. (1) – (3) din Metodologia aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 6217/2022”, a precizat conducerea Universităţii.
În aceste condiţii, Universitatea a recomandat elevilor şi părinţilor să îşi păstreze opţiunea pentru Liceul UMFST „George Emil Palade”, „cu încredere că situaţia actuală va intra în curând în legalitate prin intervenţia asumată de Ministerul Educaţiei”.
„Totodată, recomandăm elevilor care vor să urmeze cursurile cu profil bilingv limba engleză la Liceul UMFST ‘George Emil Palade’, să parcurgă probele obligatorii de competenţă lingvistică, aşa cum acestea sunt stabilite în calendarul naţional”, se arată în comunicatul de presă al UMFST Târgu Mureş.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a comunicat, luni, că urmează să prezinte în scris un punct de vedere cu privire la această situaţie.

(www.agerpres.ro) 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE