Home / Reghin / Compartimentul de Primiri Urgențe Reghin, peste 28.000 de pacienți în 2022

Compartimentul de Primiri Urgențe Reghin, peste 28.000 de pacienți în 2022

Distribuie

Conducerea Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin a publicat, recent, pe pagina web spitalreghin.ro, Raportul de activitate al instituției pe anul 2022.

Potrivit documentului, în anul 2022 principalii indicatori de volum și intensitate ai unității au fost: 7.792 de cazuri externate validate din spitalizare continuă (acuți și cronici), 40,7% din cazuri fiind externate din Secțiile Medicină internă și Obstetrică-ginecologie, durată medie de spitalizare de 6,09 zile, 37,13% procent de utilizare a paturilor, 497 de internări de zi în secții, 28.994 de pacienți la Compartimentul de Primiri Urgențe și 40.758 de consultații ambulatorii.

”Din analiza pentru anul 2022 a indicatorilor de calitate rezultă: rata mortalității generale de 2,68%, rata infecțiilor nozocomiale 0,94%, indice de concordanță internare de 77,08%”, a precizat Florentina Simona Toncean, managerul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin.

În ceea ce privește structura de personal a instituției, la data de 31 decembrie 2022 Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin avea 405 de angajați, din care: 58 de medici, 206 de asistenți medicali, 2 farmaciști, 2 biologi, un psiholog, un asistent social, 7 registratori medicali, 79 personal auxiliar – infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, 16 personal TESA și 33 de muncitori.

În același raport se mai menționează că ”în anul 2022 Biroul de Management al Calității al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin a efectuat în mod permanent activitatea de documentare și implementare a prevederilor actelor normative și a reglementărilor Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) în vederea asigurării calității serviciilor de sănătate furnizate de către unitatea sanitară, prin aplicarea indicatorilor de calitate.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Incendiu într-o clădire de pe strada Pandurilor din Târgu Mureș

Distribuie Pompierii Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină luni, 25 septembrie, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.