Home / Administratie / Curs de operațiuni de salvare și salvări medicale desfășurat la Târgu Mureș

Curs de operațiuni de salvare și salvări medicale desfășurat la Târgu Mureș

Distribuie

Municipiul Târgu Mureș a găzduit, în perioada 8-26 mai, prima serie de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor, respectiv cursul ”Comandant Operațiuni de Salvare (COS) – Director Salvări Medicale (DSM)”, a anunțat, în urmă cu câteva zile, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș.

”Timp de trei săptămâni, cadre din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență, precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe din întreaga țară au luat parte la sesiuni teoretice de formare și exerciții practice, cu scopul de a dezvolta competențele personalului cu rol în conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției. Scenariile exercițiilor parcurse de cursanți au vizat misuni complexe de stingere – simulate la unități medicale, tuneluri, accidente aviatice, incidente la operatori de tip SEVESO și alte situații de amploare și intensitate deosebite”, a menționat sursa citată.

Cursul ”Comandant Operațiuni de Salvare – Director Salvări Medicale” prevede opt serii de pregătire, astfel că 130 de pompieri din cadrul IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții de conducere și coordonare a intervențiilor, precum și 70 de medici UPU/ UPU SMURD/ CPU vor beneficia de informațiile și practica necesare gestionarii în cele mai bune condiții a cazuisticii reale, din dinamica operativă.

”Pregătirea cursanților se realizează de medici experți și pompieri din Franța, în cooperare cu medici și pompieri din România. Stagiile de pregătire sunt organizate prin proiectul ”Multirisc Modulul III” – Activitatea 4 – Coordonarea Integrată a Acțiunilor Operative”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”, au mai precizat reprezentanții ISU ”Horea” al județului Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Patinoarul din Cetatea Târgu Mureș deschis cu un spectacol pe gheață

Distribuie Reprezentanții Cetății Târgu Mureș au publicat, pe pagina de Facebook proprie, imagini realizate vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.