”Mureșul Imobiliar 2023”: Infrastructura şcolară din Târgu Mureș, în continuă dezvoltare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

”Mureșul Imobiliar 2023”: Infrastructura şcolară din Târgu Mureș, în continuă dezvoltare

Cea de-a treia ediție a Conferinței ”Mureșul Imobiliar”, eveniment organizat de cotidianul Zi de Zi și revista economică Transilvania Business, a avut loc joi, 25 mai, în incinta Restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș.

Reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiul Târgu Mureș și din comuna Sângeorgiu de Mureș, dezvoltatori imobiliari, arhitecți și alți profesioniști din domenii conexe construcțiilor au dezbătut, timp de aproape trei ore, într-un mod interactiv, atât proiecte de dezvoltare imobiliară și urbanistică, cât și aspecte legate de reglementări legislative, inovații și confort în domeniul imobiliar, infrastructură și chiar strategii și perspective de viitor.

Conferința ”Mureșul Imobiliar 2023”, transmisă live pe pagina de Facebook a cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business, a fost organizată cu sprijinul următorilor parteneri: Fomco Imobiliare, Caparol, Daw Bența, Multinvest Group, Profelis, Bastion Luxury Residence, Villa Vinea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, Arossa Center, Aliat, Maurer Residence Târgu Mureș, Grupul de Firme Astor-Valpet, Mammoth Stage, True Imobiliare, Home Adimag, Centrul de Sticlă, Atlas Sport, Therezia, Negro, Dauer, Concept 9, Lavandei Residence, Reta Com, BCD Video & Livestream și Pavel Belski, vocea care a asigurat reușita Garden Party-ului de după eveniment.

Infrastructura şcolară în continuă dezvoltare

Horaţiu Lobonţ, directorul Direcţiei Şcoli din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureş, a vorbit în cadrul evenimentului despre strategia de reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii şcolare.

„Noi am încercat pentru fiecare cartier să dezvoltăm câte o instituţie de învăţământ. Avem fonduri accesate prin PNRR, avem şi alte surse de finanţare şi chiar şi acum se va aplica pentru fonduri guvernamentale. Datorită dinamicii dezvoltării pieţei imobiliare în zona municipiului şi în zona periurbană, în cartierele Dâmbu, 7 Noiembrie şi Unirii instituţiile de învăţământ, mai ales şcolile gimnaziale sunt neîncăpătoare şi devin tot mai mult solicitate de părinţi”, a spus acesta.

Zona cu cele mai mari probleme este cartierul Unirii unde nu s-a reuşit încă identificarea unui teren pentru extinderea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

„În ceea ce priveşte cartierul Unirii, undeva în 2017 am finalizat extinderea Şcolii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza şi la acel moment acea extindere este suficientă. Astăzi este neîncăpătoare. În Consiliul Local a existat o iniţiativă pentru mansardare dar s-a dovedit a fi imposibilă. Se caută locaţie pentru şcoală. Acolo este o problemă şi cu creşa. Avem accesate fonduri europene şi avem contractul semnat pentru construcţia creşei pe strada Apaductului. Cartierul Unirii este problema cea mai mare în momentul de faţă”, a spus Horaţiu Lobonţ.

Municipalitatea speră ca în următorii trei ani să finalizeze proiectele aflate în derulare.

„S-a câştigat un proiect pentru Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” pentru clădirea de pe strada Gheorghe Doja pentru că şi zona centrală este solicitată. Lucrări mari mai avem la Liceul de Construcţii unde momentan se lucrează la infrastructura curţii pentru că dorim să dăm o nouă faţă acestui spaţiu. Este un proiect câştigat şi pentru Grădiniţa ”Lumea Copiilor” din Aleea Carpaţi, în cartierul 7 Noiembrie avem un proiect câştigat pentru fosta şcoală nr. 6 care aparţine în prezent de Liceul Bolyai. Eu estimez că în 2-3 ani aceste lucrări vor fi finalizate. Aici apar şi săli de sport şi o serie de anexe, căi de acces pentru că o şcoală nu este doar clădirea în sine”, a mai precizat Horaţiu Lobonţ.

Citește și:

Text: Sanda VIȚELAR, Ligia VORO & Alex TOTH

Foto: Paul VASIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE