Home / Business / Investiție austriacă la Sovata, în domeniul HoReCa

Investiție austriacă la Sovata, în domeniul HoReCa

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul “Împrejmuire teren și construire case de vacanță destinate închirierii în regim hotelier, racordare la echipamente edilitare“, propus a fi amplasat în localitatea Sovata, strada Stâna de Vale, nr. 70/D nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 6 iunie 2023, investiția aparține societății Drumserv SA Târgu Mureș și prevede construirea unor case de vacanță în vederea închirierii lor în regim hotelier, pe un teren cu suprafața de 2.000 de metri pătrați.

”Suprafața construită va fi de 400 de metri pătrați, suprafața desfășurată de 800 de metri pătrați și suprafață utilă totală de 320 de metri pătrați. Se dorește construirea a opt unități (cabane) de cazare cu o capacitate de aproximativ 5-8 locuri destinate închirierii în regim hotelier dotate cu: loc de gătit – living, grup sanitar, spații de depozitare și dormitoare realizate pe o suprafață construită maximă de 50 de metri pătrați, cu regim de înălțime Parter plus Mansardă. De asemenea, se va asigura minim un loc de parcare în incintă pentru fiecare cabană. Se va avea în vedere amenajarea spațiilor pentru circulații pietonale, rutiere și realizarea împrejmuirii pentru asigurarea siguranței obiectivului”, se menționează în proiectului Deciziei etapei de încadrare.

În același document se mai precizează că ”terenul este, în prezent, liber de construcții”, respectiv că ”imobilul se situează în intravilanul localității Sovata.”

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Drumserv SA Târgu Mureș s-a înființat în data de 18 decembrie 2001, are ca obiect de activitate ”lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor” și este deținută în proporție de 100% de către societatea Swietelsky AG din Austria. La finalul exercițiului financiar 2022, SC Drumserv SA Târgu Mureș avea trei administratori, Harald Gindl (Austria), Helmut Weissemsteiner (Germania) și Erich Hillbrunner (Austria), și a raportat o cifră de afaceri de 49,7 milioane de lei, profit net de 1,5 milioane de lei și 82 de angajați.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Debut mondial pentru baschetbalistul mureșean Vlad Nistor

Distribuie Baschetbalistul Vlad Nistor din cadrul Clubului Sportiv Universitar (CSU) Târgu Mureș are parte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.