Reuniune a Asociaţiei Aeroporturilor din România la Sovata Administrație
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Reuniune a Asociaţiei Aeroporturilor din România la Sovata

Staţiunea Sovata din judeţul Mureş găzduieşte pe 15 şi 16 iunie Conferinţa Asociaţiei Aeroporturilor din România ce are ca temă „Provocări în transportul aerian în actualul context geo-politic şi post-pandemic”

La eveniment sunt prezenţi directorii generali ai aeroporturilor din România, care au dezbătut teme importante legate de aviația civilă alături de reprezentanți ai Senatului României, ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorității Aeronautice Civile Române. De asemenea, la discuţii participă preşedinţi ai Consiliilor Județene, specialişti din industria aeronautică din străinătate dar și reprezentanți ai companiilor aeriene și ai altor companii care îşi desfăşoară activitatea in domeniul aviației civile.

Subiectele dezbătute sunt legate de dezvoltarea aviației civile din România şi de colaborarea cu companiile aeriene, în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate subiecte referitoare la provocările viitoare în industria transportului aerian şi sa vorbit şi despre tehnologiile şi sistemele moderne pentru aeroporturi.

David Cicco, Preşedintele Asociației Aeroporturilor din România, a vorbit despre situația traficului aerian înregistrat pe aeroporturile din România: „În anul 2023 traficul aerian în România va fi peste nivelul celui înregistrat in anul 2019 – ne aşteptăm să depășim 25 de milioane de pasageri. Ținând cont de estimările făcute pentru anul 2040, când ne așteptăm ca aeroporturile din România să fie tranzitate de aproape 30 de milioane de pasageri, avem nevoie de o strategie coerentă de dezvoltare a aeroporturilor. Conferința Anuală organizată de Asociația Aeroporturilor din România este cel mai bun prilej pentru ca profesioniștii din aviația civilă română să se întâlnească și să dezbată aceste subiecte, impreună cu autoritățile și cu reprezentanții companiilor aeriene.”

Peter Ferenc, Preşedintele Consiliului Județean Mureş, a dorit să salute organizarea evenimentului în judetul Mures: „Ne bucură şi onorează faptul că județul Mureș a găzduit întâlnirea reprezentanților de marcă ai industriei aeronautice civile române, aceasta fiind și o dovadă a aprecierii eforturilor noastre de dezvoltare a Aeroportului Transilvania. Consolidarea aeroportului regional, care in ultima perioadă a trecut printr-o serie de schimbări pentru a atinge nivelul aşteptărilor secolului 21. este extrem de importantă, cu scopul de a facilita transportul locuitorilor din regiune şi pentru dezvoltarea turismului zonal”.

Peti Andras, Preşedintele CA al Aeroportului Transilvania Tâgu-Mureş a subliniat faptul că în vara aceasta, în ciuda celor trei investiţii ce se derulează pe Aeroport, se va ajunge la un vârf de trafic.

„Ne aşteptăm la cel mai bun an din punctul de vedere al traficului la nivelul României şi, la nivelul Aeroportului Târgu-Mureş ne aşteptăm ca anul acesta să depăşim valorile de trafic din anul prepandemic, respectiv la fel se va întâmpla și la nivel de țară, în condițiile în care suntem în realizare și implementare a trei proiecte europene și încă sunt două proiecte în evaluare la Ministerul Transporturilor. Noi ne așteptăm să avem un vârf de trafic în perioada sezonului de vară iulie-octombrie, în condițiile în care vor fi trei șantiere de lucru în paralel. Va fi o adevărată provocare. Ne cerem scuze anticipat, liberă de la pasageri.”

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE