Descoperă orașul tău ca un turist Life style
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Descoperă orașul tău ca un turist

De obicei, avem o regulă în presă de a nu scrie despre proiectele în care suntem implicați personal. Voi face astăzi o excepție pentru că proiectul JCI „Turist în oraşul tău” este pentru mine un proiect de suflet la naşterea căruia am avut şi eu o infimă contribuţie.

A fost o dată…

În anul 2019 eram funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Mureş şi, printre multe alte atribuţii, organizam evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Palatul Administrativ din Târgu-Mureş. Cu acest prilej conducem, în calitate de ghid, grupuri de vizitatori cărora le expuneam istoria clădirii, istorie legată de altfel organic de istoria dezvoltării zonei centrale a oraşului.

Dintr-unul dintre grupuri făcea parte şi Maria Brânduşa Meruţiu, membru activ JCI. La finalul turului m-a abordat cu dezinvoltură şi, din vorbă în vorbă, am decis să organizăm împreună un proiect prin intermediul căruia să ajungem să ne cunoaştem oraşul.

„Idea din spatele acestui proiect este ca târgumureșenii și nu numai sa cunoască orașul și din perspectiva unor turiști. Trecem în fiecare zi pe lângă clădiri, instituții, monumente și nu ne întrebăm cum au apărut, cine le-a construit și care le-a fost scopul. Considerăm că acest proiect este o oportunitate fantastică pentru ca târgumureșenii să privească și din alta perspectiva locurile pe unde trec în fiecare zi”, spun organizatorii evenimentului, preluând ideile discuţiei iniţiale din 2019.

Evoluţie de la an la an

Primul tur a avut loc chiar în 2019 şi am avut privilegiul de a fi unul dintre ghizii grupului de atunci. Ideea a prins iar cei din JCI Târgu-Mureş au făcut, de atunci şi până acum, o treabă fantastică în a dezvolta proiectul.

„Oamenii din JCI Târgu-Mureș au fost încântați de aceasta idee și au pus-o în practică făcând ca aceasta sa devina unul dintre proiectele active ale organizației JCI Târgu-Mureș. Începând din 2022, proiectul s-a extins, orientându-se și spre viața economică a orașului, respectiv județului. Au avut loc 2 ediții la Villa Vinea, de degustare de vin, iar anul acesta avem în vedere vizite la alți producători locali. Ne dorim ca prin acestea să promovăm și să sprijinim afacerile din județ, pentru a contribui la consolidarea economiei locale și pentru a pune în lumină faptul că atunci când se dorește, se pot realiza multe și la noi”, a explicat Maria Brânduşa Meruţiu, iniţiator al proiectului.

Până în prezent au fost organizate mai multe ediţii la fiecare participând aproximativ 30-40 de persoane.

Kombucha vedeta ediţiei din 2024

Anul acesta primul tur din cadrul proiectului va avea loc vineri cu începere de la ora 17.30. Punctul de întâlnire este Ceasul cu Flori din Piaţa Trandafirilor.

„Turul va începe la ora 17:30, la Ceasul floral din Piața Trandafirilor. Vom porni la pas, prin centrul orașului, vizitând obiective din zona centrală. Vei afla povești interesante despre fiecare loc și vei avea ocazia de a capta momente unice în fotografii.Seara se va încheia la fabrica de Kombucha, unde vei avea ocazia unică de a explora procesul de producție al acestei băuturi sănătoase și delicioase. Vei avea privilegiul de a vedea efortul și pasiunea care stau în spatele fiecărei sticle de Kombucha. Cătalin Tilvescu, fondatorul Kombucius, te va ghida prin întregul proces, oferindu-ți informații interesante și revelatoare. Mai mult decât atât, vei avea ocazia să deguști o varietate de arome și să descoperi avantajele pentru sănătate ale acestei băuturi probiotice revigorante”, au transmis organizatorii.

A consemnat Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE