Cercetaşii mureşeni din Coreea de Sud nu au probleme din cauza caniculei Life style
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 537 Vizualizări

Cercetaşii mureşeni din Coreea de Sud nu au probleme din cauza caniculei

Coreea de Sud este lovită în această perioadă de un val de caniculă, presa internaţională relatând despre faptul că organizatorii Jamboreei Internaţionale a Cercetaşilor au fost „luaţi prin surprindere de valul de căldură”, după cum scrie CNN.

Din judeţul Mureş participă la reuniunea mondială din Coreea un număr de 16 cercetaşi, iar coordonatorii acestora au transmis familiilor că se iau toate măsurile pentru ca aceştia să fie în siguranţă. Din informaţiile primite direct din Coreea nu au fost înregistrate probleme de sănătate la cercetaşii noştri, aceştia au la dispoziţie apă suficientă, pălării şi cremă de protecţie solară.

Reprezentanţii Centrului Local Târgu-Mureş au ajuns în campul din SaeManGeum, Jeollabuk-do în cursul serii de luni. După prima de zi de acomodare au început o serie de activităţi, acestea însă au fost suspendate joi şi vineri din cauza caniculei, organizatorii campului dorind să reducă efortul fizic.

„Ieri (joi n.r.) am cerut zi de pauză de la activităţi pentru odihnă, explorare întreg camp şi reorganizarea subcampului. Astăzi (vineri n.r.) au fost anulate activităţile din cauza caniculei. Zilele acestea a fost foarte cald în camp , dar încercăm să ne protejăm cât mai bine. Au avut timp să se întâlnească în aceste zile cu cercetaşii din alte ţări, au făcut schimb de eşarfe şi badgeu-ri”, a transmis Carmen Sângeorzan, liderul cercetaşilor plecaţi în Coreea.

Presa internaţională citată a relatat că mai multe sute de tineri prezenţi zilele acestea la cel mai mare eveniment cercetăşesc din lume au suferit insolaţii din cauza valului de caniculă. La Jamboreea din Coreea participă nu mai puţin de 43.000 de cercetaşi din întreaga lume.

Vă reamintim că vom prezenta în Cotidianul Zi de Zi întreaga aventură a cercetaşilor mureşeni în următoarele săptămâni.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE