Concurenţă mare la Bătălia Cărţilor Cultură
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Concurenţă mare la Bătălia Cărţilor

De 10 ani Biblioteca Judeţeană Mureş organizează o competiţie deoesebită care îi provoacă pe tineri la o adevărată luptă intelectuală. “Bătălia Cărţilor” este o întrecere care şi-a propus, încă de la prima ediţie, să promoveze lectura și literatura artistică ca factor important în educația adolescenților precum și în dezvoltarea artei oratoriei.

Concursul are o perioadă destul de lungă de desfăşurăre, anul acesta, de exemplu, înscrierile au început încă din luna aprilie, iar lupta finală se va da în ultima săptămână a lunii noiembrie cu ocazia Zilelor Bibliotecii.

Practic participanții primesc un set de lecturi pe care trebuie să le parcurgă iar cei care reuşesc şi completează fişele de lectură aferente se califică în marea finală unde trebuie să susţină o pledoarie pentru cartea lor preferată. Cel mai convingător cititor este declarat câştigător şi primeşte titlul de „Cititorul Anului.”

Elevii pot concura la două categoria, în funcţie de grupa de vârstă în care se încadrează, respectiv, 11-13 ani şi 14-18 ani.

Monica Avram, directorul Bibliotecii Judeţene Mureş, a declarat pentru Zi de Zi că anul acesta cei mai mici cititori au dat năvală să se înscrie în competiţie.

„S-au înscris foarte mulţi pentru Bătălia Cărţilor la categoria de vârstă 11-13 ani. Noi am achiziţionat câte trei exemplare din cele 10 titluri aruncate în luptă anul acesta şi după o lună de zile ne-am găsit în situaţia de a mai cumpăra un set. Deci iată, 40 de cărţi pe care nu le ai şi care sunt efectiv vânate în momentul în care sunt aduse de cititori. Cred că este un lucru foarte bun”, ne-a explicat Monica Avram.

Înscrierile la competiţie se pot face oricând până în apropierea marii dezbateri din luna noiembrie iar Monica Avram spune că sunt aşteptaţi şi adolescenţii care anul acesta s-au dovedit, deocamdată, mai timizi.

„Așteptăm și adolescenții să se înscrie. Înscrierile se pot face pe toată durata anului. Marea finală va fi în luna noiembrie de zilele bibliotecii, deci undeva în săptămâna în care va fi și ziua de 22 noiembrie. Se pot înscrie oricând, pentru că vorbim de 10 cărți care trebuie citite. Poate unele sunt citite deja și atunci mai rămân doar o parte din cele 10 să fie citite, atât timp cât pot să le parcurgă și pot să intre în finală. Îi așteptăm chiar și cu 2 săptămâni înainte, dacă reușesc să le citească”, a mai spus directorul Bibliotecii Judeţene Mureş.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE