Tarife mai mari pentru depozitul de deşeuri de la Sânpaul Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Tarife mai mari pentru depozitul de deşeuri de la Sânpaul

În şedinţa ordinară a lunii august Consiliul Judeţean Mureş va dezbate un proiect de hotărâre ce vizează „modificarea tarifelor de operare pentru activitatea de transport, respectiv activitatea de depozitare la Depozitul de Deşeuri Nepericuloase Sânpaul”, depozit ce este gestionat de Asocierea S.C. Iridex Group S.R.L. – S.C. Servicii Salubritate Bucureşti S.A.

Potrivit documentaţiei ce însoţeşte proiectul de hotărâre „operatorul depozitului solicită modificarea tarifelor de operare pentru activităţile de depozitare și transport deşeuri, invocând modificarea tarifului la combustibil, a tarifului la energie electrică, precum și scăderea cantității de deșeuri depozitate/transportate”.

Astfel, la fundamentarea tarifului s-a ţinut seama de modificarea următoarelor date „cantitatea de deşeuri depozitate a scăzut de la 177.164,67 tone la 130.927,68 tone, conform datelor din prima jumătate a anului 2023 (înmulțite cu 2) iar cantitatea de deşeuri transportate de la 31.695 tone la 28.410 tone, conform datelor din prima jumătate a anului 2023 (înmulțite cu 2). Consumul de energie electrică și cel de materii prime și materiale consumabile se ajustează ţinând cont de timpul de funcţionare a staţiilor de tratare a levigatului, cantităţilor de materiale consumabile utilizate efectiv în prima jumătate a anului 2023 (înmulțite cu 2).  Scăderea tarifului la combustibil, de la 5,8823 lei/litru, fără TVA la 5,4285 lei/litru fără TVA.  Scăderea tarifului la energia electrică, de la 1,39621 lei/kWh, fără TVA la 1,045 lei/kWh, fără TVA.”

Având în vedere analiza realizată, tariful pentru activitatea de transport va creşte de la 35,76 lei/tonă, fără TVA la 37,07 lei/tonă, fără TVA, respectiv tariful  pentru activitatea de depozitare de la 110,41 lei/tonă, fără TVA la 143,80 lei/tonă, fără TVA.

Redacţia

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE