Nouă lege depusă în Parlament. Ce pedepse îi așteaptă pe tractoriștii mureșeni depistați cu alcool la volan Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Nouă lege depusă în Parlament. Ce pedepse îi așteaptă pe tractoriștii mureșeni depistați cu alcool la volan

Numărul în creștere de accidente grave cauzate de șoferi tractoriști aflați sub influența alcoolului sau drogurilor este, în prezent, una dintre principalele probleme cu care se confruntă autoritățile din țară. Pentru a diminua numărul de accidente cauzate de tractoriști, politicienii au în vedere înăsprirea legii privind circulația pe drumurile publice.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă, 2 septembrie, că reprezentanții politici ai țării au în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei depistați în trafic la volanul unui tractor și se află într-un stadiu de ebrietate avansat sau sub influența stupefiantelor. Pedepsele ar putea ajunge chiar și la confiscarea utilajului condus.

Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi, ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de poliție într-o astfel de situație”, a declarat sâmbătă, 2 septembrie, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

Noua lege, depusă în Parlament în perioada ce urmează

Tocmai din pricina nivelului ridicat de importanță a problemei, prim-ministrul a declarat că măsurile de combatere a traficului de droguri și a consumului de alcool la volan vor avea prioritate, astfel că, noua legislație, inclusiv asprirea măsurilor rutiere, vor fi depuse în Parlament în perioada ce urmează. „Vom veni cu această propunere în primele două săptămânii ale acestei legislaturi a Parlamentului”, a informat premierul.

De asemenea, o altă propunere a prim-ministrului constă în suspendarea permisului de conducere și confiscarea autovehiculului, respectiv a utilajului agricol, pe o perioadă de câțiva ani. „Cel puţin 10 ani să nu mai ai dreptul să deţii un permis de conducere când vei fi depistat de către Poliţie într-o astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a completat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: depositphotos.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE