Home / Business / Turn de răcire de la Azomureș demolat prin implozie

Turn de răcire de la Azomureș demolat prin implozie

Distribuie

Reprezentanții combinatului Azomureș din Târgu Mureș au anunțat marți, 12 septembrie, pe pagina de Facebook a societății, intrarea într-o ”nouă etapă în activitatea Azomureș.”

”Am început pregătirile pentru a scoate definitiv din funcțiune unul dintre cele trei turnuri mari de răcire apă de pe platforma Azomureș, inclusiv pregătirile pentru evenimentul de demolare a construcției din beton. Cele trei turnuri sunt structuri foarte vizibile și emblematice în peisajul orașului Târgu Mureș. Turnul ce urmează a fi scos definitiv din funcțiune nu mai este utilizat de aproximativ 15 ani, față de construcția inițială a platformei realizându-se de-a lungul timpului și alte soluții de răcire a apelor industriale folosite în procesul tehnologic. În acest context, cel de-al treilea turn de răcire apă (culoare albastră) este deja dezafectat, iar evenimentul de demolare propriu-zis este programat în data de 28 septembrie 2023, după ora 17, în funcție de condițiile meteo din ziua respectivă. Din punct de vedere tehnic, demolarea se va face prin implozie, toate operațiunile sunt efectuate de către o firmă cu experiență în domeniu. Direcția de cădere a turnului este către incinta Azomureș, astfel că nu vor fi afectate locuințele și alte clădri aflate în vecinătatea platformei. Celelalte două turnuri mari de răcire vor rămâne pe amplasamentul actual, deoarece sunt încă operaționale. Autoritățile ce au competență în acest domeniu au fost informate. În zilele următoare vom reveni cu mai multe detalii tehnice despre demolare și vom încerca să răspundem întrebărilor din comentarii”, a informat sursa citată.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Spectacol caritabil pentru Bogdan, un băiețel în vârstă de 7 ani diagnosticat cu cancer

Distribuie Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș va găzdui luni, 28 octombrie, între …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.