Lucrări de modernizare la o fermă mureșeană de bovine Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1619 Vizualizări

Lucrări de modernizare la o fermă mureșeană de bovine

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului a decis, recent, că proiectul „Reparații capitale, clădiri și anexe la Ferma Zootehnică nr. 2 Ernei, județul Mureș”, propus a fi amplasat în comuna Ernei, satul Ernei nr. 263, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Stațiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Târgu Mureș – Ferma Zootehnică nr. 2 Sângeorgiu de Mureș și are ca obiective ”promovarea activității de cercetare agricolă în domeniul menținerii și ameliorării nucleului taurin de rasa Bălțata Românească-Simmental pentru producția de lapte și carne, producerea de material biologic valoros pentru satisfacerea cerințelor fermierilor – juninci cu înalt potențial productiv, semințe din categorii biologice superioare, optimizarea tehnologiilor de exploatare a bovinelor și cultivare a plantelor agricole.”

În același document se mai menționează că lucrările de reparații vizează următoarele clădiri și anexe aflate pe suprafața fermei, de 46.000 de metri pătrați: un vestiar filtru sanitar, un deposit furaje și livrare lapte, un adăpost pentru tineret femele, cinci adăposturi pentru vaci, o sală pentru muls, un adăpost pentru tineret mascul și o maternitate. De asemenea, ferma va fi împrejmuită cu un nou gard.

În ceea ce privește dejecţiile lichide şi solide, acestea sunt depozitate temporar, împreună cu așternutul din paie, ”pe două platforme betonate, amplasate la capătul grajdurilor, având S1 = S2 = 20 de metri pătrați, prevăzute cu pereţi pe trei laturi având înălţimea de circa 0,8 metri.”

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE