VIDEO: Recunoștință seniorilor reghineni de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 463 Vizualizări

VIDEO: Recunoștință seniorilor reghineni de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Municipalitatea reghineană a marcat joi, 28 septembrie ”Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” în cadrul unui spectacol artistic găzduit de Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”. Organizatorii și-au propus să aducă în fața seniorilor Reghinului un spectacol cultural-artistic care să  cuprindă momente de muzică de bună calitate, scenete și numere de comedie, misiune îndeplinită cu success grație protagoniștilor spectacolului, Vasile Murariu, Valentina Pătru, Daniela Tănase și actrița Dana Pancu, prezenatoarea evenimentului.

Printre cei prezenți s-au numărat și primarul și viceprimarul municipiului Reghin, prilej pentru cei doi de a adresa gândurile de aleasă prețuire față de cei care-și duc cu mândrie și demnitate povara anilor.

„Grăbiți să trecem prin vremurile pe care le trăim, deloc liniștite datorită presiunii și stresului, uităm adesea esențialul în orice societate. Persoanele de vârsta a treia au jucat un rol capital. Ne-au deschis drumul, ne-au arătat destinația, ne-au ridicat binele, ne-a avertizat asupra răului, ne-au învățat să facem diferența. Bunicii și părinții noștri ne-au ocrotit pași și viața, unii o mai fac și acum. Persoanele vârstnice merită respect și admirație. Istoria ne arată zi de zi că vârstnicii știu în timp ceea ce noi bâjbâim, oscilăm  și căutăm. Ați supraviețuit vremurilor dificile și o faceți în continuare pentru că aveți inteligență, cumpătare și rezistență. Dumneavoastră ați înțeles trecutul, acceptați prezentul mai realist ca oricine altcineva și anticipați viitorul cu maturitate. În ceea ce mă privește, părinților și bunicilor le datorez ceea ce sunt. M-au învățat să iubesc orașul, semenii, tradiția, cultura, valorile. O țară care nu-și respectă bătrâni nu are perspective. Astăzi, de ziua dumneavoastră vă dorim multă sănătate, să adunați cât mai multă fericire și amintiri frumoase în anii care vin. La mulți ani, multă bucurie și multă fericire”, a fost mesajul celor prezenți de către primarul municipiului Reghin, Márk Endre.

„Mă încearcă un sentiment de  bucurie să fiu alături de dumneavoastră și în același timp de recunoștință pentru ceea ce ați făcut pentru mine, pentru municipiul nostru și pentru ceea ce faceți în continuare. Cred că meritați tot respectul și tot sprijinul nostru în momentele în care veți avea nevoie. Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră ori de cât vor veți solicita acest lucru. Vă urez La Mulți Ani cu ocazia Zilei Vârstnicilor și în același timp felicitări pentru cei care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie. Sunteți un model pentru mine și cred că va trebui să fiți pentru toți tinerii din ziua de astăzi”, a spus viceprimarul Dragoș Pui.

Momentul culminant a serii a fost cel dedicat premierii cuplurilor care în acest an aniversează 50 de ani de căsătorie, prilej pentru cei care în urmă cu o jumătate de secol și-au unit destinele să pășească pe scenă în aplauzele întregii asistențe. Protagoniștii momentului „Nunta de Aur” 2023 au fost familiile Banga Andrei și Elena, Bîta Aurel și Elena, Bocsas  Iosif și Magda, Bojan Petru și Ana, Balasz Iosif Rozalia, Bumbu Leon și Lucreția, Burian Teodor și Maria, Buțiua Toader și Maria, Blaga Ioan și Maria,  Cătană Vasile și Elisabeta, Crăciun Ilie și Maria, Csegedi Arpad și Agneta,  Deak Carol și Rafila, Denes Francisc și Maria, Ercei Mihai și Maria, Fărcaș Iuliu și Păunița, Ferencz Iosif și Viorica, Filip-Ioan Eugen și Teresia, Gabor Ștefan și Katalin, Gal Ștefan și Gizela, Gherman Aurel și Maria, Giurgiu Nicolae și Maria, Görög Emil Octavian și Victoria,  Horvath Iosif și Irenke, Kacsὁ Emerich și Ema, Kiss Sigismund și Maria, Kubi Samoilă și Maria, Laslo Dionisie și Elisabeta, Lazăr Ioan și Aurica, Luca Teodor și Domnica, Magyar Arpad și Elisabeta, Man Gheorghe și Lelica, Marian Toader și Elisabeta-Maria, Marian Viorel și Violeta, Matei Ioan și Elena, Máthé Adalbert și Angela, Mileșan Vasile și Irina, Moise Marin și Maria-Ioana, Moldovan Gheorghe și Rozalia, Moldovan Octavian și Petruța, Moldovan Pavel și Ana, Nagy Iosif și Edit, Orban Mureșan-Iosif și Cornelia, Pașcu Simion și Lucia Maria, Pescăruș Ilie și Maria, Pop Ioan și Maria, Racz Ioan și Luiza-Maria, Rusu Liviu și Mărioara-Rodica, Siklodi Iosif și Eva-Judita, Somodi Ioan și Maria, Suciu Alexandru și Maria, Szekely Francisc și Eva, Todea Cornel și Viorica, Todoran Vasile și Maria, Tordatfalvi Carol și Magdalena, Tudoran Traian și Ana Maria, Țeugea Ioan și Viorica, Țintoșan Simion și Emilia, Udilă Dumitru și Aurica, Vajda Eugen-Ludovic și Maria, Varodi Vasile și Sofia, Vultur Petru și Maria, Wissky Petru-Zoltan și Irina.

Nu puteam încheia fără un ultim gând oferit de către cei care cu mândrie și emoție au pășit pe scenă, buna înțelegere, iubirea și răbdarea fiind ingredientele care au făcut posibilă o viață de o jumătate de secol alături de persoana iubită.

Le urăm și noi la rândul nostru multă sănătate și mulți ani frumoși împreună de acum înainte.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE