Trafic de pasageri crescut pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 818 Vizualizări

Trafic de pasageri crescut pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș

Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureș se află în topul clasamentului lunar în ceea ce privește traficul de călători din luna august 2023. Potrivit unui studiu realizat de Asociației Aeroporturilor din România, peste 30 de mii de pasageri au trecut pragul Aeroportului „Transilvania”.

Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureș s-a situat pe locul opt, cu aproape 32 de mii de pasageri în luna august 2023, conform unui studiu al Asociației Aeroporturilor din România. Potrivit directorului general al aeroportului din Mureș, Peti Andras, majoritatea curselor au fost către destinații externe, precum Grecia, Turcia și Egipt.

Am realizat o creștere importantă a traficului de pasageri în tot anul 2023, dar mai ales în sezonul de vară, când au fost 5 curse săptămânale către Turcia- Antalya și o cursă directă către insula Cipru. În luna august am atins un record de aproape 32.000 de pasageri, o creștere de 60 la sută față de anul precedent și tot de 60 la sută față de 2019”, a declarat directorul Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș, potrivit Radio Târgu Mureș. Conducerea aeroportului a afirmat că speră ca în anul 2024 problemele legate de sistarea curselor regulate interne Târgu-Mureș – București să fie rezolvate.

Aproape 2,6 milioane de pasageri au tranzitat în august cele 17 aeroporturi din România, cu 5,8 % mai mulți decât în aceeași perioadă a anului 2019 și cu 5% mai mulți decât în luna august 2022, se arată în statistica de la nivel național.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE