Contract de 3,9 milioane de euro pentru asfaltarea a 23 de străzi din Sovata Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Contract de 3,9 milioane de euro pentru asfaltarea a 23 de străzi din Sovata

Conducerea Primăriei Orașului Sovata a atribuit, în data de 6 octombrie 2023, societății Geiger Transilvania SRL Cristești, un contract în valoare de 19.208.985 de lei (aproximativ 3,9 milioane de euro), fără TVA, pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiție ”Asfaltare rețea stradală în orașul Sovata, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Investiția prevede reabilitarea următoarelor străzi, prin aplicare de mixturi asfaltice preparate la cald, pe o lungime totală de 9.309 de metri: 22 Decembrie, Iuhodului, Lupului, Mierlei, Nicolae Bălcescu, Sebeșului, Arinului, Bradului, Câmpul Sărat, Coasta Reștadului, Dealul Fierăstrăului, Dealul Rotund, Ghera, Ghioceilor, Lacului, Pârâului, Soarelui, Trandafirilor, Plopilor, Câmpului, Jozsef Attila, Lungă și Stelelor.

”Străzile studiate fac parte din trama stradală a orașului Sovata, județul Mureș. Pe traseul străzilor se află situate locuințe private, agenți economici cu accesele realizate artizanal, fără să asigure o pantă longitudinală continuă pentru asigurarea scurgerii apelor, se va avea în vederea realizarea acceselor la proprietățile riverane. Spațiul dintre proprietăți nu permite realizarea profilelor cu gabaritele necesare conform normativelor. Pornind de la profilele tip, se va folosi integral spațiul disponibil, păstrând carosabilul între limitele actuale și menținând sau amenajând trotuare noi. Profilele adoptate pot diferi de-a lungul unei străzi. Spațiul disponibil va fi utilizat la maxim. Panta transversală a părții carosabile se va executa sub formă de acoperiș sau pantă unică, funcție de modul de colectare adoptat pentru apele de pe platforma străzilor respective, cu respectarea valorii specifice fiecărei îmbrăcăminți rutiere – 2,5% pentru îmbrăcăminți bituminoase, 2% pentru îmbrăcăminți cu beton de ciment”, se menționează în proiectul tehnic de execuție al investiției, document întocmit de către SC One Cad Studio SRL Acățari.

Durata contractului va fi de 48 de luni.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE