Eurodeputatul Alin Mituța, vizită la fabrica Mirdatod Reghin Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Eurodeputatul Alin Mituța, vizită la fabrica Mirdatod Reghin

Fabrica de prelucrarea laptelui Mirdatod din municipiul Reghin a primit vineri, 3 noiembrie, vizita lui Alin Mituța, eurodeputat REPER, membru în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European. De numele său se leagă două ghiduri pentru fonduri europene ce pot fi accesate în perioada 2021-2027. De asemenea, a coordonat, din partea grupului politic european Renew Europe, raportul privind îmbunătățirea programului european pentru fructe, legume şi lactate în şcoli, unde a introdus prevederi privind mai multe măsuri educative, vizite la ferme, standarde minime de calitate a produselor oferite şi o mai bună cooperare între şcoli, ong-uri, profesori şi părinți.

„Aproximativ 5 milioane de români locuiesc sau muncesc în Europa și au drepturi care decurg din cetățenia europeană, fie că este vorba de călătorii, de stabilire și ședere în alt stat, de alegerile locale sau europene, de accesul la indemnizații familiale, de șomaj, de transferul drepturilor de pensie sau de protecția consulară. Pentru toate acestea există reguli și drepturi pe care românii și europeni trebuie să le cunoască pentru a și le putea exercita. Tocmai de aceea, am redactat acest Ghid al drepturilor românilor în Uniunea Europeană, care conține informații utile, dar și direcționări către formulare concrete sau către alte surse sau instituții care pot furniza detalii complete”, a precizat eurodeputatul Alin Mituța.

”Cu Europa Ajungem Departe”

 Vizita la fabrica Mirdatod face parte din cadrul caravanei ”Cu Europa Ajungem Departe” în care Alin Mituța vizitează ferme, fabrici şi universități din toată țara, pentru a discuta despre activitățile lor, problemele cu care se confruntă şi posibile soluții. „Oaspetele nostru face parte din comisia de agricultură de la Bruxelles, iar prin această caravană inițiată de el încearcă să promoveze la nivel european produsele românești. Așa se explică faptul că vizitează producătorii, le află problemele cu care aceștia se confruntă, pe care apoi le transmite mai departe la Bruxelles. Și noi i-am spus de problemele cu care ne confruntăm, în special cele legate de lapte, preț și de sprijinul pe care statul ar trebui să-l ofere producătorilor. Pentru noi este o onoare ca un reprezentat al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European să vină să ne viziteze fabrica. Aici a putut afla de la prima mână cum se zice întreaga poveste Mirdatod, cum am început cu 50 de litri de lapte și cum am ajuns în prezent să procesăm lapte prin două fabrici, la Ibănești și Reghin, și nu în ultimul rând despre mândria noastră, Telemeaua de Ibănești, singurul produs cu Denumire de Origine Protejată – D.O.P. – din România. A fost extrem de impresionat de fabrica noastră, a și spus că nu a mai văzut o asemenea unitate de producție precum cea a de la Reghin, în condițiile în care a vizitat multe alte fabrici din întreaga Europă. Și-a exprimat dorința să mai revină, să vadă nu doar fabrica ci și întreaga trasabilitate, de la producător la fabrica de procesare”, a declarat Nicu Bumb, inginer șef în cadrul SC Mirdatod Prod SRL.

Oaspeți de seamă la Indagra

O prezență demnă de consemnat a produselor Mirdatod este cea de la Indagra, cel mai mare târg de agricultură din România, desfășurat în perioada 25-29 octombrie, la Complexul Romexpo din București.

„Spre surprinderea noastră, ediția din acest an a celui mai mare eveniment dedicat agriculturii, Indagra, s-a bucurat de o afluență extrem de mare de vizitatori, poate cea mai mare din ultimii 10 ani. Și la acest eveniment produsele noastre au fost extrem de apreciate de vizitatori. Printre cei care au vizitat standul nostru s-a numărat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, care au venit direct la standul nostru, după care au vizitat și alte firme și producători”, a precizat Nicu Bumb.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE