Home / Administratie / Mureș: Controale de igienă şi sănătate publică în perioada sărbătorilor de iarnă

Mureș: Controale de igienă şi sănătate publică în perioada sărbătorilor de iarnă

Distribuie

În ședința Colegiului Prefectural al Județului Mureș de vineri, 8 decembrie, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a solicitat implicarea deplină a autorităților în ceea ce privește aplicarea Ordinului Prefectului nr. 390/27 noiembrie 2023 privind organizarea acțiunilor de supraveghere a judeţului Mureş din punct de vedere al siguranţei alimentare, a respectării normelor de igienă şi sănătate publică în perioada sărbătorilor de iarnă din anul 2023.

Instituțiile însărcinate să efectueze controalele sunt: Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Mureş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş și Garda Forestieră Judeţeană Mureş

”Acestea vor urmări, în special, asigurarea siguranţei alimentare, respectarea normelor de igienă şi sănătate publică, asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor de iarnă, transportul de mărfuri, comercializarea brazilor de Crăciun, conformitatea, etichetarea, prezentarea și publicitatea produselor, comercializarea jucăriilor și a altor produse specifice sărbătorilor de iarnă. Controalele vor viza unităţile de producţie, prelucrare, depozitare, păstrare, transport şi desfacere a produselor alimentare și nonalimentare, supermarketuri, laboratoare de cofetărie/ patiserie, unitățile turistice, unitățile care organizează mese festive, pieţele agroalimentare și saloanele de înfrumusețare”, a informat Cancelaria Prefectului – Județul Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.