FOTO: Marian Moiceanu și Fabio Pollice, Doctori Honoris Causa ai UMFST ”George Emil Palade” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

FOTO: Marian Moiceanu și Fabio Pollice, Doctori Honoris Causa ai UMFST ”George Emil Palade”

Conducerea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a decernat joi, 14 decembrie, titlul de Doctor Honoris Causa rectorului Universita Del Salento din Italia, Prof. Dr. Fabio Pollice, și rectorului Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu. Ceremonia decernării celor două titluri academice a avut loc în Sala Senatului UMFST și a fost organizată cu ocazia ediției din acest an a Zilelor UMFST, eveniment care se desfășoară între 11 și 15 decembrie.

Parteneri de valoare ai UMFST

Ședința festivă a Senatului UMFST a fost condusă de către Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei – rectorul Universității, respectiv de Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu – președintele Senatului, care au adresat scurte mesaje invitaților.

”Este un moment deosebit pentru întreaga universitate astăzi, în cadrul Zilelor UMFST, de a derula această festivitate care are însă în spate câteva argumente pe care aș vrea să vi le expun, nu înainte de a mulțumi membrilor Senatului Universității pentru că au răspuns favorabil propunerii făcute în Consiliul de Administrație de a acorda astăzi două titluri de Doctor Honoris Causa către doi eminenți oameni ai cărții și ai științei din România și din Italia”, a precizat Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei care a mai subliniat faptul că principala universitate mureșeană și-a făcut o tradiție de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa unor personalități ”care dincolo de valoarea profesională, academică, incontestabilă pe care o au, au făcut ceva concret, cuantificabil, pentru Universitate.”

În cazul Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu, acesta a fost unul dintre principalii susținători ai înființării, la UMFST, a Programului de studii de licenţă și masterat Arhitectură în limba engleză, iar Prof. Dr. Fabio Pollice este reprezentantul de seamă al Universita Del Salento, instituție de învățământ superior cu care UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș desfășoară un parteneriat tradițional, de succes, pe mai multe paliere.

”Avem onoarea să avem alături de noi doi membri deosebiți cărora le va fi acordată distincția Doctor Honoris Causa”, a transmis Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu.

Laudatio In Honorem

Laudatio-ul pentru Prof. Dr. Fabio Pollice a fost prezentat de către Prof. Univ. Dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere ”Petru Maior” din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Astăzi, îmi revine onoarea și plăcerea de a prezenta public Laudatio In Honorem unei personalități din mediul academic italian care s-a remarcat prin activitatea sa  profesională, științifică și managerială”, a afirmat Prof. Univ. Dr. Giordano Altarozzi.

Laudatio-ul pentru Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu a fost prezentat de către Prof. Univ. Dr. Abil. Ing. Liviu Moldovan, decanul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș are astăzi ocazia deosebită de a aduce un sincer și cald omagiu unuia din profesorii de reputație națională și internațională, primindu-l printre membrii de onoare ai Corpului său Academic pe domnul profesor Marian Moiceanu, rector al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București”, a menționat Prof. Univ. Dr. Abil. Ing. Liviu Moldovan.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE