Tilul de ”Cetățean de Onoare” pentru patru personalități ale Reghinului Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 451 Vizualizări

Tilul de ”Cetățean de Onoare” pentru patru personalități ale Reghinului

Întruniți în ședință ordinară, consilierii reghineni au aprobat miercuri, 20 decembrie acordarea post-mortem a titlului de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Reghin domnilor Maksai Mózes, Ioan Costea și Ilie Frandăș.

Acordarea post mortem, a titlului de Cetățean de Onoare este motivată de faptul că llie Frandăș, jurist, scriitor, realizator de emisiuni de televiziune și secretar al ASTREI Reghin, a fost unul dintre cei mai importanți promotori ai tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Mureș. De asemenea, acordarea post mortem a titlului de Cetățean de Onoare profesorilor Ioan Costea și Maksai Moise este motivată astfel de consilierul Stelian Doru Cătană: „Activitatea celor doi regretați cetățeni ai Reghinului, domnul loan Costea în calitate de profesor, scriitor, moderator de televiziune și promotor al istoriei locale și a domnului Maksai Moise, în calitate de profesor, antrenor de fotbal la nivel național și local și consilier local sunt incontestabile. Considerăm faptul că ținută lor morală și probitatea profesională îi recomandă pentru a fi declarați Cetățeni de Onoare ai municipiului Reghin. Totodată, atât domnul loan Costea cât și domnul Maksai Moise în timpul vieții lor au îndeplinit toate criterile generale de conferire a acestei distincții, valoare, competență, moralitate, acte de curaj și devotament în slujba comunității”.

Tot în cadrul ședinței de miercuri, 20 decembrie a fost aprobat proiectul privind acordare a titlului de cetățean de onoare doamnei Dana Bucin, avocat în America. „Elaborarea prezentului proiect de hotărâre, prin care se propune acordarea titlului de Cetățean de Onoare doamnei Dana Roxana Bucin, este motivată de performanțele profesionale deosebite în domeniul juridic, la nivel internațional, precum și de numeroasele titluri și distincții, obținute ca urmare a implicării în activitatea mai multor organizații profesionale din S.U.A și din România”, se precizează în proiectul aprobat de consilierii reghineni.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE