A scăzut numărul turiștilor moldoveni care aleg să își petreacă la Sovata sărbătorile pe rit vechi Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 832 Vizualizări

A scăzut numărul turiștilor moldoveni care aleg să își petreacă la Sovata sărbătorile pe rit vechi

A scăzut vertiginos numărul turiștilor din Republica Moldova care aleg să își petreacă sărbătorile de iarnă pe rit vechi în Stațiunea Balneoclimaterică Sovata, anul acesta, petrecerea tradițională va fi mai restrânsă.

De obicei este o perioadă foarte aglomerată. Noi suntem obişnuiţi cu oaspeţii din Republica Moldova, fiindcă foarte mulţi vin pentru Crăciunul de rit vechi. Anul acesta a fost mai neobişnuit, în sensul că am avut din partea lor o cerere mai mică, care ne-a surprins, deşi, de exemplu, anul trecut, cu aceleaşi tarife, am reuşit să vindem aproape tot hotelul. Din acest motiv, anul acesta avem mai mulţi turişti din România. Cred că un motiv ar fi că nu mai există restricţii deloc după pandemie, pentru că anul trecut în această perioadă în destinaţii cum ar fi Egipt sau Grecia mai erau anumite restricţii. Anul acesta deja nu este nimic şi toată lumea a plecat afară, mai departe, în locuri mai exotice decât Sovata. Şi eu cred că acesta a fost cauza cererii mai mici. De obicei, ei umpleau hotelul, făceau întotdeauna şi petrecerea de Crăciun. Anul acesta o să aibă una mai mică şi în rest o să fie turiştii noştri din România”, a declarat vineri, 5 ianuarie, directorul de vânzări al hotelurilor ENSANA din Sovata, Martha Kacso.

Reprezentanta grupului susține că majoritatea turiștilor care vin în județul Mureș pentru a sărbători Crăciunul pe rit vechi o fac, de obicei, prin agenții, iar acestea organizează cina festivă și petrecerea, aduc muzicanți și pregătesc tot soiul de suprize. Astefl, în cele trei hoteluri deținute de acest grup, gradul de ocupare este jur de 85-90%.

Anul Nou pe rit vechi la noi, împreună cu turiştii din Moldova, n-a fost niciodată foarte important. Noi deja după ce trecem de Crăciunul pe rit vechi, ne orientăm spre weekendul lung din 24 ianuarie, când este Mica Unire, care este a doua perioadă mai solicitată din luna ianuarie. Anul acesta cade chiar miercuri, iar lumea vine de miercuri până sâmbătă sau până duminică. Deci este o perioadă mai aglomerată decât în restul lunii. Ofertele sunt foarte liberale, adică toată lumea rezervă cum doreşte. Având în vedere că a fost şi vacanţa, am încercat să vindem pentru patru-cinci nopţi, dar cine a vrut doar să vină pentru una sau două nopţi, am acceptat şi acele persoane, iar ca şi tarife, întotdeauna pornim de la tarife mai mici şi aşa cum creşte gradul de ocupare, cresc şi tarifele. Asta înseamnă că acele persoane care s-au gândit din timp, au prins o ofertă mai bună. Cine s-a trezit un pic mai târziu, a plătit un pic mai mult”, a mai precizat Martha Kacso.

Pe lângă serviciile de SPA și cele din baza de tratament, turiștii se pot accesa pârtiile de schi din Sovata și de pe Bucin, pe care și acum mai există zăpadă. De asemenea, turiștii pot face drumeții pe Drumul Sării, dar și la Salina Praid aflată șa doar 10 kilometri distanță de Sovata.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Pârtia de Schi Sovata

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE