Lucreția Cadar, vizită în Capitala Europei Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Lucreția Cadar, vizită în Capitala Europei

La invitația europarlamentarului PSD, Victor Negrescu, un grup de 33 de primari și consilieri locali social democrați au efectuat o vizită la Bruxelles în perioada 25-28 ianuarie. Printre aceștia s-au numărat și Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, Dumitru Dinu Cotoi, primarul comunei Batoș, Dragoș Pui, viceprimarul municipiului Reghin, Ovidiu Marian, consiler local din municipiul Reghin, Ovidiu Stoica, primarul comunei Viișoara, și Liliana Munteanu, consilier local din comuna Daneș.

„Am plecat cu o cursă Tarom care marți seara, la orele 20.00 ne-a lăsat în Bruxelles. De acolo, cu un autocar care ne-a stat la dispoziție, ne-am deplasat la locul de cazare, urmând ca a doua zi dimineața să fim la Parlamentul European. O clădire impresionantă. O clădire cu o importanță deosebită și pentru noi, pentru România, locul unde 33 de europarlamentari români fac politica țării noastre și ne reprezintă interesele, dar ne și aduc posibilitatea reușitei implementării proiectelor, deoarece fondurile europene acolo se decid, inclusiv pentru România”, ne-a declarat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda. Vizitarea Palatului Parlamentului European a avut un impact deosebit pentru membrii delegației, gazdă fiindu-le europarlamentarul Victor Negrescu, consilier onorific pentru politică externă al premierului Marcel Ciolacu, și mai nou, negociator-șef al bugetului UE pentru 2025. „La vizitarea Palatului Parlamentului neam dat seama cât de impunătoare este această instituție având în vedere mărimea sălii unde se fac dezbaterile în Parlamentul European precum și numărul mare de europarlamentari din toate statele componente ale Uniunii Europene. Am vizitat spațiile acestei impunătoare instituții, inclusiv cel în care este prezentat un istoric al Parlamentului European, începând de la înființarea lui. Am fost interesată în mod deosebit de aspectele privind intrarea noastră în 2007, de europarlamentari, de fondurile repartizate și de tot ceea ce înseamnă activitatea parlamentarilor noștri în ceea ce privește contribuția la dezvoltarea țării și contribuția europarlamentarilor pentru binele României. Victor Negrescu ne-a primit în biroul domniei sale, prilej să ne dăm seama de implicarea domniei sale în rezolvarea problemelor României. Din sinteza prezentată privind rolul domniei sale la obținerea unor avantaje care decurg din Parlamentul European pentru România, ne-am dat seama că este unul dintre cei mai buni europarlamentari ai României. Alături de domnia sa sunt și alți mulți parlamentari români care aduc beneficii României. Pentru aceasta se cere o experiență politică, să fi fost cel puțin parlamentari, senatori sau să fi avut o funcție în România pentru a cunoaște problemele care pot fi ridicate acolo și pentru a aduce fonduri europene pentru România”, a precizat Lucreția Cadar.

An cu alegeri europarlamentare

Un aspect subliniat de primarul Lucreția Cadar a fost cel legat de calitatea și experiența celor care vor reprezenta România în Parlamentul European, știut fiind faptul că anul 2024 este unul electoral. „În acest an în România vor avea loc patru rânduri de alegeri. Primele dintre acestea vor fi cele europarlamentare care vor avea loc în data de 9 iunie, dată când vor fi aleși europarlamentari, care vor reprezenta România în Parlamentul European. În acest sens, ni s-a spus că trebuie să avem în vedere seriozitatea oamenilor pe care îi trimitem, experiența lor în probleme politice și în probleme de proiecte și nu numai, de faptul că de aici derivă practic sprijinul Parlamentului European în modul în care știm să ne cerem drepturile, prin modul în care ne exprimăm în ședințele Parlamentul European și prin calitatea oamenilor pe care îi trimitem. Un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont este cel legat de acest an în care vom avea de ales atât europarlamentarii care să ne reprezinte la Bruxelles cât și cel legat de președintele țării, care de asemenea va fi ales în acest an, Victor Negrescu a subliniat faptul că România are nevoie în Parlamentul European de oameni cu experiență, nu de începători și persoane fără experiență”, a punctat Lucreția Cadar.

 Utilul, îmbinat cu plăcutul

„Am fost prezenți la Bruxelles primari și consilieri din județele Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, un grup de 39 de persoane care am împărtășit fiecare din experiențele noastre de la nivel de județ. În acest fel am putut să ne facem o impresie despre ceea ce înseamnă activitatea județelor în obținerea de fonduri europene și ne-a fost confirmată și insistența și munca celor care noi i-am trimis în Parlamentul European. Dincolo de acest aspect, am rămas plăcut impresionată de Bruxelles, un oraș deosebit de frumos, cosmopolit, cu construcții noi, moderne, cu oameni din toate națiile. Am întâlnit inclusiv români, chiar la cazarea unde eram. Am servit masa și am discutat cu o doamnă din România. Mi-a spus că vrea să se întoarcă în țară întrucât și acolo prețurile de la an la an sunt din ce în ce mai mari și viața este grea și dorește, ca mulți alți români pe care cunoaște, să se întoarcă în țară. Pot spune că am fost impresionată de tot ce am văzut, la loc de cinste fiind Palatul Parlamentului European, o clădire deosebită unde într-adevăr se stabilește viitorul sau bunul mers al țărilor componente ale Uniunii Europene”, a conchis primarul comunei Deda.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE