Atac cibernetic asupra mai multor spitale din țară Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

Atac cibernetic asupra mai multor spitale din țară

Mai multe spitale din România au fost ținte ale unui atac cibernetic de amploare, afectând un program informatic esențial folosit pentru raportarea serviciilor medicale.

Potrivit biziday.ro, incidentul a cauzat cozi și blocaje în camerele de gardă, iar în prezent spitalele operează în mod offline, deoarece sistemul a fost afectat. Cu toate acestea, pacienții nu au fost trimiși acasă. Conform Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), se investighează incidentul, iar Ministrul Sănătății a confirmat situația, precizând că între 15 și 20 de spitale din întreaga țară sunt afectate.

Informația a fost confirmată și de Ministrul Sănătății care a transmis pentru Agerpres: „Este adevărat. Sunt mai mult spitale care întâmpină probleme cu utilizarea unui program informatic important în funcţionarea spitalelor – se numeşte Hiprocrate. Nu ştim exact câte spitale sunt în momentul de faţă. Nu avem informaţia, dar lucrăm împreună cu Centrul Naţional de Securitate Cibernetică pentru elucidarea cauzelor şi remedierea acestora. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă este că sunt afectate între 15 şi 20 de spitale din întreaga ţară”.

Potrivit aceleiași surse, reprezentantul oficial al Spitalului „Bagdasar Arseni” a comunicat că sistemul informatic Hiprocrate a fost afectat de atacul cibernetic și că accesul la internet a fost întrerupt, determinând spitalul să funcționeze în mod offline în prezent. Este important de menționat că pacienții nu au fost trimiși acasă.

(Redacția)

Sursa foto: psnews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE