Caravana UMFST, la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Caravana UMFST, la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu”

Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș a găzduit marți, 20 februarie, caravana UMFST, destinată elevilor care doresc să își creeze cariere de viitor.

La eveniment au luat parte elevii doritori, care au fost îndrumați de Oana Bărdășan, HR Manager la WebBeds România și Monica Căbuț, Employer Branding Specialist și recrutor.

Proiectul „All clear about my future job” este un proiect care se face în colaborare cu UMFST, alături de companiile partenere și angajatorii din Târgu Mureș.

„Eu sunt una dintre reprezentanții companiilor, unde mi-a plăcut ideea de a contribui la educația și ghidarea viitorilor angajați, atât în viața lor, cât și în cariera profesională. Practic, principiul pe care noi mergem, este de a face o profilare de personalitate, ca mai apoi, în funcție de personalitate, să facem recomandări de meserii, industrii în care pot lucra, împreună cu recomandări despre oportunitățile de dezvoltare, fiecare alegându-și ceea ce îi interesează”, a declarat Oana Bărdășan.

Acest proiect este o inițiativă foarte recentă, pornită în toamna anului trecut de către Cezar Sigmirean, Prodecanul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul UMFST Târgu Mureș. Aflându-se la prima ediție, ideea principală a acestui proiect este de a testa impactul pe care îl poate avea asupra liceenilor și asupra educației.

Liceele care au acceptat să participe la această activitate sunt Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” și Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș.

„Momentan am primit un prim răspuns pozitiv. La primele întâlniri desfășurate în cele trei licee care au acceptat să facă parte din proiectul nostru am avut peste 100 de elevi care ne-au vizitat în prezentări. Acum lucrăm cu 70 de elevi din cele trei licee, pentru a face acea profilare și pentru a le face un ghidaj în carieră”, a mai declarat aceasta.  

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE