Home / Administrație / Propunerile Poliției pentru fluidizarea traficului de pe Doja: „Avem nevoie de o a treia bandă”

Propunerile Poliției pentru fluidizarea traficului de pe Doja: „Avem nevoie de o a treia bandă”

Distribuie

Doi reprezentanți ai Poliției Rutiere Târgu Mureș au propus, marți, 20 februarie, în cadrul ședinței Comisiei de Circulație a Primăriei Târgu Mureș, mai multe propuneri pentru fluidizarea circulației de pe strada Gheorghe Doja, având în vedere lucrările care se efectuează de la sfârșitul anului trecut pe acest tronson din municipiul Târgu Mureș.

Una dintre aceste propuneri venite din partea ofițerilor de Poliție Rutierp se referă la refacarea celei de-a treia benzi de circulație de pe stradat Gheorghe Doja, începând cu intersecția cu Bulevardul 1848, pentru a se circula asemeni perioadei premergătoare lucrărilor din zona menționată. Polițiștii au subliniat faptul că eliminarea acestei benzi duce la blocaje în trafic, mai ales în timpul orelor de vârf, până în Piața Gării și că ar fi mai mult decât suficient loc pentru pista de biciclete și pentru noua porțiune de spațiu verde chiar și cu existența celei de-a treia benzi. Din explicațiile celor doi ofițeri, cea de-a treia bandă folosea, cu preponderență, celor care se deplasau înspre cartierul Tudor, fie pe strada Predeal, fie pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Cea de-a doua propunere a polițiștilor vizează prelungirea benzii de preselectare de pe strada Gheorghe Doja pentru virajul la dreapta către strada Bega. Aceștia au explicat că în acea zonă se blochează circulația foarte des din pricina lungimii mult prea scurte a benzii de preselectare spre strada Bega. „Dacă sunt două TIR-uri sau mașini mai mari care ocupă banda respectivă, câțiva metri buni în spate, strada Gheroghe Doja rămâne Blocată și se înaintează extrem de greu”, a spus unul dintre cei doi polițiști.

Ambele măsuri prezentate de către reprezentanții Poliției Rutieră din Târgu Mureș pot fi puse în aplicae doar după ce Direcția Tehnică din primărie, managerii de proiect, dirigintele de șantier și proiectantul vor cădea de acord în vafoarea acestor schimbări, deoarece lucrărilor de refacere a străzii Gheorghe Doja se fac din fonduri europene. În cadrul ședinței comisiei de circulație a participat și directorul Direcției Tehnice, acesta a declarat că propunerea prelungirii benzii de preselectare de la intersecția străzii Gheroghe Doja cu strada Bega nu este greu de rezolvat, ba din contră, deja se caută soluții pentru această propunere.

Lorena PINTILIE

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.