Home / Sanatate / Medicii de familie ripostează la plățile întârziate ale CAS Mureș

Medicii de familie ripostează la plățile întârziate ale CAS Mureș

Distribuie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș a fost somată de către Patronatul Medicilor de Familie Mureș, reprezentat legal de dr. Iulia Băilă și de Asociația Medicilor de Medicină Generală- Medicină de Familie Mureș, reprezentată legal de președinte dr. Luminița Boitor, ambele reprezentate convențional de avocat Adrian Vultur, în vederea achitării diferenței de plată a serviciilor prestate de medicii de familie și decontate de instituția somată,  în termen de maximum 10 zile de la primirea înștiințării.

Plată restantă

Conform informațiilor prevăzute în somație, serviciile medicale aferente lunii ianuarie a anului curent au fost decontate doar parțial, în procent de 56,58%, cu o diferență de plată de 43,42%, în condițiile în care, potrivit prevederilor legale, plata serviciilor prestate de fiecare medic se realizează până la data de 18 ianuarie a fiecărui luni pentru luna anterioară. „O atare neglijenţă din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş, produce consecinţe prejudiciante pentru fiecare medic de familie, care se află în imposibilitate de a achita taxele şi impozitele lunare datorate organului fiscal. Părţile contractuale au prevăzut în mod clar termenele de decontare a serviciilor prestate, prin contractul cadru, aceste termene trebuie să fie respectate, potrivit principiului forţei obligatorii a unui contract. Pe parcursul semestrului II a anului 2023 aţi menţionat că sunt problemele legate de asigurarea finanțării pentru serviciile de asistență medicală primară şi că acestea vor fi soluționate după aprobarea bugetului pentru anul 2024, însă, în prezent, ne aflăm în aceeași situație, fiind întârzieri la plata serviciilor medicale prestate de medicii de familie.  Precizăm că neplata la termen a decontului de către CJAS Mureş atrage suportarea de penalităţi de întârziere, pe care le vom solicita pe cale judiciară, prin formularea unei acţiuni la instanţa de judecată”, au arătat emițătorii somației.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Patronatului Medicilor de Familie Mureș și ai Asociației Medicilor de Medicină Generală- Medicină de Familie Mureș, anunță că vor sancționa fiecare întârziere prin penalități.  

Mădălina ROHAN

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024

Distribuie Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 de contravenţii constatate, sunt rezultatele misiunilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.