Medicii de familie ripostează la plățile întârziate ale CAS Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Medicii de familie ripostează la plățile întârziate ale CAS Mureș

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș a fost somată de către Patronatul Medicilor de Familie Mureș, reprezentat legal de dr. Iulia Băilă și de Asociația Medicilor de Medicină Generală- Medicină de Familie Mureș, reprezentată legal de președinte dr. Luminița Boitor, ambele reprezentate convențional de avocat Adrian Vultur, în vederea achitării diferenței de plată a serviciilor prestate de medicii de familie și decontate de instituția somată,  în termen de maximum 10 zile de la primirea înștiințării.

Plată restantă

Conform informațiilor prevăzute în somație, serviciile medicale aferente lunii ianuarie a anului curent au fost decontate doar parțial, în procent de 56,58%, cu o diferență de plată de 43,42%, în condițiile în care, potrivit prevederilor legale, plata serviciilor prestate de fiecare medic se realizează până la data de 18 ianuarie a fiecărui luni pentru luna anterioară. „O atare neglijenţă din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş, produce consecinţe prejudiciante pentru fiecare medic de familie, care se află în imposibilitate de a achita taxele şi impozitele lunare datorate organului fiscal. Părţile contractuale au prevăzut în mod clar termenele de decontare a serviciilor prestate, prin contractul cadru, aceste termene trebuie să fie respectate, potrivit principiului forţei obligatorii a unui contract. Pe parcursul semestrului II a anului 2023 aţi menţionat că sunt problemele legate de asigurarea finanțării pentru serviciile de asistență medicală primară şi că acestea vor fi soluționate după aprobarea bugetului pentru anul 2024, însă, în prezent, ne aflăm în aceeași situație, fiind întârzieri la plata serviciilor medicale prestate de medicii de familie.  Precizăm că neplata la termen a decontului de către CJAS Mureş atrage suportarea de penalităţi de întârziere, pe care le vom solicita pe cale judiciară, prin formularea unei acţiuni la instanţa de judecată”, au arătat emițătorii somației.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Patronatului Medicilor de Familie Mureș și ai Asociației Medicilor de Medicină Generală- Medicină de Familie Mureș, anunță că vor sancționa fiecare întârziere prin penalități.  

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE