VIDEO-FOTO. Au început lucrările la Centrul de Mari Arși din Târgu Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1637 Vizualizări

VIDEO-FOTO. Au început lucrările la Centrul de Mari Arși din Târgu Mureș!

La aproape o săptămâna de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru construcția Centrului de Mari Arși de la Târgu Mureș, semnat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la data de 20 februarie, progresele încep să se facă vizibile în perimetrul din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, pe o arie construită desfășurată de 24.577 de metri pătrați.

Investiție medicală de amploare

Proiectul este o investiție de anvergură în medicina mureșeană, fiind derulat de Ministerul Sănătății printr-un proiect al Băncii Mondiale, iar bugetul total este de 322.625.700,15 lei fără TVA. Reamintim cetățenilor faptul că unitatea va fi construită pe șapte nivele și va cuprinde cinci paturi pentru pacienți critici, zece paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi și 25 de săli de operație distribuite pe două etaje. Pe lângă acestea, clădirea va cuprinde spații conexe, spații de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, centru de formare, spații tehnice, spații administrative, spații logistice și relocarea heliportului. De asemenea, noua clădire se va încadra în categoria de Spital Regional de nivel IA, datorită pasarelei care va asigura legătura dintre noua și vechea clădire, legând astfel cele mai importante departamente (UPU, bloc operator și ATI). „Este cea mai mare investiție în infrastructura sanitară din Târgu Mureș de după Revoluție. Este vorba de o investiție de 62 de milioane de euro, care de astăzi a intrat în linie dreaptă. Se va construi și un compartiment tehnic, deoarece clădirea va fi autonomă, independentă față de funcționalitatea clădirii actuale a Spitalului. Vor fi vestiare pentru angajați, săli pentru pregătirea rezidenților și a studenților și locuri de parcare pentru angajații din clădirea nouă, precum și o stație centrală de sterilizare. Prin această investiție Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș primește practic o inimă nouă”, a declarat, în momentul semnării contractului pentru execuția lucrărilor, pentru cotidianul Zi de Zi, managerul SCJU Târgu Mureș, ec. Florin Crăciun.

Durata contractului este 19 luni, iar construcția propriu-zisă revine consorțiului format din Asocierea Yda Inșaat Sanayi ve Ticaret AS și Synergy Construct SRL București. Contractul de execuție pentru obiectivul de investiție ”Clădire complexă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, ce va include centrul de arși, blocul operator, ATI și conexiunea cu clădirea existentă a spitalului” a fost semnat la data de 15 ianuarie 2024 la Ministerul Sănătății.

Mădălina ROHAN

Citește și:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE