Cele mai importante festivaluri finanțate de Consiliul Județean Mureș în 2024 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2460 Vizualizări

Cele mai importante festivaluri finanțate de Consiliul Județean Mureș în 2024

Consiliul Județean Mureș a aprobat marți, 27 februarie, într-o ședință extraordinară de lucru desfășurată online, finanțarea mai multor festivaluri care vor avea loc în acest an. Evenimentele finanțate fac parte dintr-un program de activități culturale și sociale de interes public județean organizate de diverse ONG-uri și (co)finanțate de Consiliul Județean Mureș în decursul anului 2024.

”VIBE”

Festivalul Universității de Vară ”VIBE” din Târgu Mureș va fi organizat în intervalul cuprins între 10 iunie și 14 iulie, de către Uniunea Organizațiilor Studențești Maghiare din România, și va beneficia de o finanțare de 280.000 de lei.

”Festivalul și Universitatea de vară VIBE are ca scop crearea unui eveniment cu caracter cultural-educativ și muzical pentru tinerii între 15-30 de ani. VIBE creează un spațiu unde tinerii pot să-și exprime opiniile și să participe în workshop-uri pe teme actuale și importante pentru generațiile lor”, se menționează în descrierea festivalului.

”Târgul Fetelor de la Gurghiu”

Festivalul ”Târgul Fetelor de la Gurghiu” va fi organizat de Asociaţia Culturală ”Comori de suflet”, în perioada 29-30 iunie, în localitatea Gurghiu, și va beneficia de o finanțare de 35.000 de lei.

”Târgul Fetelor este un obicei a cărei origine se cunoaște oarecum încă din anul 1880 dupa unele scrieri, când prințul Rudolf al Austriei organizează la Gurghiu ”Festivalul de artă populară”, în curtea castelului din localitate,targul de fete facand parte din acest târg mai mare. Din 1970 se organizează pe platoul de lângă pădurea Mociar târgul cu denumirea ”Târgul Fetelor”, au informat organizatorii.

”Maris Fest”

Festivalul ”Maris Fest – Back to the roots” va avea loc în perioada 28-30 iunie, în Târgu Mureș, va fi organizat de Asociația ”Moralis” și finanțat cu suma de 260.000 de lei.

”Evenimentul a luat naștere din pasiune, din dorința de a aduce publicului un eveniment de calitate, muzică bună, adrenalină și destindere. O componentă importantă a evenimentului este Parada Moto, paradă care a devenit în timp una dintre cele mai mari parade moto din țară și care în fiecare an, prin tema aleasă, promovează un subiect de interes social”, au menționat organziatorii.


Festivalul ”Văii Nirajului”

Este prevăzut a avea loc în perioada 1-4 august, în Miercurea Nirajului și satele aparținătoare. Evenimentul va fi organizat de Asociația Microregiunea ”Valea Nirajului” care va beneficia de suma de 75.000 de lei.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului immaterial și material ca un mijloc important de consolidarea a legăturilor cu lumea satului”, au arătat reprezentanții Asociației Microregiunea ”Valea Nirajului”.

Festivalul ”Văii Mureșului”

Va fi organizat în luna august 2024 de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Valea Mureșului”, se va desfășura în Lunca Bradului – Deda și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului imaterial și material ca un mijloc important de consolidare a legăturilor cu lumea satului”, se menționează în descrierea evenimentului.

Festivalul ”Văii Gurghiului”

Va fi organizat în luna august 2024 de către Asociația Comunităților Văii Gurghiului, se va desfășura pe Platoul ”La Fâncel” din Ibănești și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului immaterial și material ca un mijloc important de consolidare a legăturilor cu lumea satului”, se menționează în descrierea festivalului care în acest an va avea tema ”Promovarea valorilor culturale și susținerea turismului din Valea Gurghiului.”

”In Memoriam Vasile Conțiu”

Festivalul – concurs național de folclor pentru tineri interpreți ”In Memoriam Vasile Conțiu” se va desfășura în perioada 19-20 iulie, la Târgu Mureș. Evenimentul va fi organizat de către Asociația pentru Dezvoltare și Cultură Mureș și va fi finanțat cu suma de 45.000 de lei.

”Organizatorii evenimentului își doresc prin acest eveniment valorificarea musical-interpretativă, autenticitatea cântecului traditional românesc dar și a portului popular prin descoperirea și promovarea celor mai buni tineri interpreți la nivel național. Totodată, scopul acestui festival este de a menține vie memoria celui care a fost profesor, formator al multor generații de interpreți, etnomuzicolog, autor al mai multor culegeri de folclor, dar și interpret al cântecului tradițional din Câmpia Transilvană – Vasile Conțiu”, au precizat organizatorii.

”Street Music Festival”

Va beneficia de o finanțare în valoare de 80.000 de lei. Evenimentul va fi organizat de Asociatia ”Euro Media Advertising” și se va desfășura în perioada 9-11 august, în Târgu Mureș.

” Proiectul înaintat implică promovarea județului Mureș printr-un eveniment cultural de rang internațional, în cadrul unei strategii de turism de eveniment. Festivalul muzicii de stradă este un proiect cultural care aduce beneficii clare și măsurabile județului prin atragerea turiștilor, a potențialilor consumatori de cultură, de produse și servicii în județul Mureș”, au subliniat organizatorii.

”La Oarba și la Iernut”

Festivalul Cântecului Popular Patriotic “La Oarba și la Iernut” se va desfășura în 15 august, la Oarba de Mureș, în organziarea Asociaţiei Culturală “Pe Mureş şi pe Târnavă”, cu o finanțare de 70.000 de lei.

”Scopul proiectului iniţiat de Asociaţia Culturală “Pe Mureş şi pe Târnavă” şi aflat la ediţia a XV-a, programat pentru data de 15 august 2024, este de a conserva, valorifica şi promova patrimoniul cultural şi istoric imaterial românesc, prin perpetuarea cântecului popular dedicat eroilor neamului şi educarea tinerilor, în scopul păstrării în memoria colectivă a momentelor cruciale din istoria României, în anul în care se împlinesc 80 de ani de la Bătălia de la Oarba de Mureș”, se menționează în descrierea festivalului.

”Harmonia Cordis”

Asociaţia ”Harmonia Cordis” va organiza, în perioada 8-13 august, la Târgu Mureș, o nouă ediție, a XIX-a, a Festivalului Internațional de Chitară Clasică „Harmonia Cordis”, eveniment susținut cu suma de 70.000 de lei.

”Festivalul este conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia se dorește să se aducă o contribuție originală în îmbunătățirea unor aspecte problemă din domeniul chitaristic. Această ediție își propune familiarizarea publicului cu domeniul chitarei clasice și facilitarea accesului celor care activează în domeniu la artiști de renume internațional”, au punctat organizatorii.

”Szfera”

Festivalul ”Szfera – Spaţiul de Arte Contemporane” se va desfășura în eprioada 6-8 septembrie, la Târgu Mureș, fiind organizat de Asociaţia ”Vox Novum”, care va beneficia de o finanțare în valoare de 75.000 de lei.

”Festivalul “Szfera – Spațiu de Arte contemporane“ are ca scop promovarea culturii și a artelor contemporane din județul Mureș și încurajarea artiștilor debutanți. Publicul țintă principal sunt tinerii între vârstele 16-40 ani din oraș și din împrejurimi”, au explicat reprezentanții Asociației ”Vox Novum”.

”Csicsergö”

Asociaţia ”Parapács” va organiza, în intervalul august-septembrie, la Târgu Mureș, Festivalul cultural – folcloric pentru familii ”Csicsergö”. Acesta este finanțat cu suma de 130.000 de lei.

”În organizarea asociației, evenimentul va cuprinde expoziții de artă meșteșugărească, expoziție de port popular din județul Mureș, programe pentru copii și tineret, concursuri de dans folcloric, târg de carte, prezentări gastronomice și degustări, iar pe tot parcursul derulării activităților vor fi organizate concerte pentru familii”, au transmis organizatorii.

”Vâltoarea Mureșeană”

Festivalul ”Vâltoarea Mureșeană” va fi organizat la Târgu Mureș în perioada 28 august – 1 septembrie, de Asociația pentru Târgu Mureș, care va primi suma de 225.000 de lei.

”Festivalul ”Vâltoarea Mureșeană” este un festival care are ca obiectiv, într-o listă colorată de programe destinate tuturor locuitorilor județului, atragerea artiştilor locali, atragerea iubitorilor de arte, iubitorilor de carte, sportivilor, iubitorilor de concerte și/sau artă meșteșugărească, antrenând temperamente și caractere”, au explicat organizatorii.

Festivalul ”Câmpiei Mureșene”

Va fi găzduit de comuna Tăureni, între lunile august și septembrie. Evenimentul va fi organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Câmpia Transilvaniei” și va fi finanțat cu suma de 75.000 de lei.

”Evenimentul privind tradiția și continuitatea acesteia presupune elemente de identitate națională şi patrimoniu imaterial, motiv pentru care tradițiile cunoscute sau cele mai puțin evidențiate vor fi aduse în prim plan pentru a fi expuse, prezentate/ cunoscute”, au precizat reprezentanții asociației organizatoare.

”Alter-Native”

Festivalul Internațional de Film de Scurt-Metraj Alter-Native va beneficia de o finanțare în cuantum de 70.000 de lei. Evenimentul va fi organizat de Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar și se va desfășura la Târgu Mureș, între 6-10 noiembrie.

”Scopul manifestării constă în realizarea unei confruntări amicale, generatoare de valori cu prilejul căreia regizorii din România şi din cele peste 80 de ţări participante îşi măsoară talentul într-o competiţie internaţională care include proiecţii de filme şi manifestări adiacente: concerte, recitaluri, expoziţii de artă plastică, workshop-uri şi spectacole multimedia”, au arătat organizatorii.

Festivalul ”Văii Târnavelor”

Se va desfășura în luna octombrie, la Târnăveni. Evenimentul va fi organizat de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară a ”Văii Târnavelor” și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei.

”Festivalul Văii Tarnavelor, inițiat în anul 2016, își propune redescoperirea cântecului și dansului popular autentic și a artei meșteșugărești. Sunt redescoperite și puse în valoare nestemate ale folclorului românesc și ale celorlalte etnii conlocuitoare, care în timp au fost interzise sau nu au prezentat interes pentru culegătorii de folclor sau specialiștii în domeniu”, se precizează în descrierea festivalului.

Festivalul ”Zilele Studențești din Târgu Mureș”

Evenimentul va fi finanțat cu suma de 40.000 de lei, va fi organizat de Asociatia Studenților Maghiari din Târgu Mureș și se va desfășura la Târgu Mureș, în perioada aprilie – mai.

”Evenimentul științific constă în coptarea, implicarea și încurajarea studenților în organizarea de acțiuni privind munca de cercetare în domeniul fiecărei specialități, având în fapt formarea unei platforme de prezentare a lucrărilor și rezultatelor obținute, o conferință cu renume care poate însemna mult în protofoliu dar care oferă dezvoltarea capacității de prezentare/ discurs, a capacității de evoluție în echipă și cel puțin a capacității de studiu și cercetare în individuală pentru a atinge obiectivele universitare. Se urmărește totodată creșterea numărului de participanți și ridicarea valorii evenimentului științific pentru a atrage implicit și creșterea resurselor științifice medicale”, s emenționează în descrierea festivalului.

”Mente”

Va avea loc în perioada 16-22 iunie, în zona rurală de lângă municipiul Reghin. Festivalul va fi organizat de Asociația ”Pro Feelfolu” și va fi finanțat cu suma de 30.000 de lei.

”Scopul festivalului este de a prezenta valorile culturale locale și universale, de a consolida identitatea comunităților locale și de a aprofunda relațiile între cetățeni. Obiectivele includ și stimularea turismului local”, au transmis reprezentanții Asociației ”Pro Feelfolu”.

”Pe Gurghiu în jos și-n sus”

Festivalul Internațional de Folclor ”Pe Gurghiu în jos și-n sus” va fi organizat de Asociația ”Moștenitorii Hodacului” în Hodac – Ibănești, în perioada 20-21 iulie, și va primi suma de 20.000 de lei.

”Evenimentul presupune promovarea unui mod de viată sănătos, civilizat și tolerant, urmărindu-se continuu armonizarea relatiilor interumane. Astfel, se crează teme de discuții privind promovarea interesului față de conservarea folclorului, a dansului și a portului popular din zona Ardealului, în special de pe Valea Gurghiului, dar și a tradiților locale pentru crearea dialogului și al schimbului de idei și experiențe evolutive în muncile câmpului sau turismului cu sprijinirea tinerilor”, se arată în descrierea festivalului.

”Creactivity – 2 zile de aventură în lumea arhitecturii”

Festivalul național pentru copii ”Creactivity – 2 zile de aventură în lumea arhitecturii” va avea loc în perioada 15 iulie – 15 noiembrie. Evenimentul va fi organziat la Târgu Mureș de Asociația ”Creactivity” și va fi finanțat cu suma de 45.000 de lei.

”În anul 2024, se estimează participarea a peste 1.250 de copii, din care unii sunt invitați din diferite orașe ale țării, cu aproximativ 120 de copii în fiecare tabără cu peste 100 de voluntari identificați, iar diferența fiind completată de copii din județ. Festivalul vine în completarea sistemului educațional convențional, prin proiecte și programe care să stimuleze imaginația, capacitatea de creație, inventivitatea tehnică prin joacă, etc.

Acest proiect raportat ulterior la rezultatele pozitive obținute va atrage mai multe persoane interesate. Scopul final rămâne dezvoltarea socio-diversității pentru copii și implicit pentru omul din societatea de mâine”, au informat organizatorii.

”Folk Friends Together”

Festivalul Internațional de Folclor ”Folk Friends Together” va fi finanțat cu suma de 20.000 lei și va fi organizat în Târnăveni de Asociația ”Junii Târnavei”, între 10 și 25 august.

”Festivalul internațional de folclor ajuns la ediția a VI-a își demonstreză un potențial deosebit de a transmite tradițiile locale în lume, dar și de a stabili relații de prietenie și colaborare cu participanți din India, Serbia, Ungaria, Turcia, Grecia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia. Prezentarea dansurilor și a acordurilor muzicale tradiționale specifice împletesc valorile pământului într-o dezvoltare a comunităților specificate ridicând nivelul artei tradiționale într-un concept accesibil tuturor. Participanții care vor veni la acest eveniment sunt în număr de 800 din care 400 de persoane din străinătate și 400 din țară”, au precizat organizatorii.

”Transilvania Bike Trails Race”

Festivalul sportiv ”Transilvania Bike Trails Race” va fi organizat de Clubul Sportiv Nomad Multisport în localitatea Saschiz, în perioada 14-18 august. Evenimentul va fi finanțat cu suma de 20.000 de lei.

”Se propune o acțiune amplă care să includă și Concursul de ciclism ”Transilvania Bike Trails Race” – concurs montan/Cupa României, cu 1.500 de participanți din țară și străinătate, cu startul și finishul la Saschiz. Proiectul propus are ca scop promovarea locurilor, obiceiurilor, obiectivelor de patrimoniu UNESCO și însușirea unei experiențe de durată în performanță și calitate”, au punctat reprezentanții asociației organizatoare.

”ProEtnica”

Festivalul Intercultural ”ProEtnica” se va desfășura în municipiul Sighișoara, în perioada 28 august – 1 septembrie. Evenimentul va fi organizat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara și va fi finanțat cu suma de 15.000 de lei.

”ProEtnica promovează dialogul intercultural şi interacţiunea artistică pe plan european intenţionând să reprezinte una din sursele de evoluție a societăţii mureşene. Festivalul presupune patru zile pentru desfășurare, circa 600 de participanți și peste 10.000 de vizitatori, incluzând aproximativ 30 de manifestări artistice pe scena principală amplasată în aer liber (Sighişoara), 25 de spectacole interactive în faţa scenei, standuri de prezentare şi meşteşugăreşti, o expoziţie comnună din aria artelor plastice a artiștilor contemporani din rândul minorităţilor naţionale, prezentare de standuri de cărți, meșteșuguri, specialități culinare – peste 20 de standuri de prezentare, workshop-uri susţinute de Organizaţiile Minorităţilor Naţionale, patru concerte susținute de formații cu specific etnocultural, o secțiune de teatru, precum și o secțiune științifică”, se menționează în descrierea festivalului.

Festivalul ”Câmpiei Transilvane”

Festivalul ”Câmpiei Transilvane – Tradiție și continuitate. Elemente de identitate națională și patrimoniu imaterial” va beneficia de o finanțare de 15.000 de lei. Evenimentul se va desfășura în localitatea Râciu, în luna septembrie, și va fiorganizat de Asociația Culturală ”Ardeleanca”.

”Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea obiceiurilor, tradițiilor și a portului popular românesc din Câmpia Transilvană, precum și de a conserva și valorifica patrimoniul cultural, material și imaterial al românilor din această zonă. Esența acestui eveniment o reprezintă oferirea unei alternative culturale de petrecere a timpului liber, dar și educarea publicului tânăr în ceea ce privește valorile culturale tradiționale. Proiectul își propune să aducă împreună specialiști din domeniul etnofolcloric, alături de artiști populari, creatori autentici de artă populară, dar și interpreți și dansatori de muzică populară”, au transmis reprezentanții Asociației Culturale ”Ardeleanca”.

”Du-te dor cu Mureșul”

Festivalul-concurs național de interpretare a cântecului popular ”Du-te dor cu Mureșul” va fi organizat la Târgu Mureș, în perioada septembrie – octombrie, de Asociaţia ”De la români, pentru români” și va beneficia de o finanțare în valoare de 15.000 de lei.

”Prin acest proiect organizatorii și-au propus să evidențieze tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru în contextul socio-cultural actual, când uneori se percepe și promovarea folclorul neautentic, în special când este amprentat de diverse influențe dar și de cunoașterea mai multor tradiții și obiceiuri din alte state europene. Tradiţiile moştenite din moşi-strămoşi, sunt inalienabile și dorim să fie preluate şi transmise următoarelor generaţii așa cum sunt ele în fapt, curate, pentru a sădi în inimile copiilor dragostea pentru frumos şi autentic, armonie, graţie și ritm”, se arată în descrierea evenimentului.

Festivalul ”Magiunului”

Va fi organizat de Asociația Organizatorilor de evenimente din Transilvania în perioada 13-15 septembrie, în localitatea Iara de Mureș, și va primi suma de 35.000 de lei.

”Apreciat de tot mai multe grupuri de turiști din România, Ungaria, Austria și Olanda care au hotărât să vină și cu reprezentanți care pot aduce și expune bune exemple culinare din zona lor, festivalul este un eveniment de promovare a produselor locale care a devenit unul de promovare a identității culturale și a turismului culinar din ce în ce mai pregnant. Totodată, pentru ca să se înțeleagă că tradiționalul reprezintă viitorul societății noastre și este nevoie de cei care înțeleg tradiția, lucrul și valorile pământului, în cadrul acestui eveniment se nominalizează producătorul/ gospodarii care au înțeles că prin munca lor se pot realiza și dacă aleg să trăiască la sat”, au informat organizatorii.

”Coborâtul oilor de la munte”

Festivalul obiceiului păstoresc ”Coborâtul oilor de la munte” se va desfășura în luna septembrie, în localitatea Lunca Bradului. Evenimentul va fi organizat de Asociația Culturală „Straja Cetății Mureșene” și va beneficia de o finanțare de 30.000 de lei.

”Scopul acestei manifestări este de a promova tradițiile culturale și culinare cu specific păstoresc ale zonei Mureșului Superior, promovarea agroturismului și valorificarea potențialului artiștilor amatori autentici. Obiectivele Festivalului țin de încurajarea tinerilor spre valorificarea potențialului zootehnic al zonei, revenirea în vatra satului, reapropierea de îndeletnicirile străvechi, încurajarea agroturismului, şi valorificarea potenţialului silvic specific al zonei; încurajarea tinerelor în sensul cunoaşterii, păstrării şi valorificării potenţialului folcloric (promovarea cântecului instrumental, fluerași; implicarea mass-media locală, regională şi naţională în procesul de promovare a produselor tradiționale locale și a obiceiurilor locului (dansuri si cântece populare, produse alimentare); organizarea unui spectacol de folclor în cadrul evenimentului și a unui târg de produse tradiționale de origine animală”, se arată în descrierea proiectului.

Festivalul ”Petre Săbădeanu”

Festivalul – concurs național de interpretare a cântecului popular ”Petre Săbădeanu” va fi organizat la Târgu Mureș, în luna octombrie, de Fundația ”Șopterean” și va beneficia de o finanțare de 15.000 de lei.

”Festivalul – concurs național de interpretare a cântecului popular ”Petre Săbădeanu” are ca scop conservarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial, prin recuperarea folclorului autentic, educarea tinerilor spre păstrarea în memoria colectivă a cântecului popular interpretat de artişti de excepţie, aşa cum a fost Petre Săbădeanu – primul interpret de muzică populară, care a dus pe scenă cântecele din Valea Mureșului, afirmându-se în lumea muzicii populare, în anul 1954, alături de Ansamblul de cântece și dansuri al studenților din București, în perioada 1956-1960, perioadă în care a câștigat patru ani la rând premiul I pe țară”, aflăm din descrierea festivalului.

Festivalul ”Culesului Strugurilor la Călimănești”

Evenimentul va fi organizat de Asociația ”Cavalerii Vinului – Kiskukullo”, în intervalul 1 septembrie – 15 octombrie, în localitatea Călimănești, și va primi o finanțare de 10.000 de lei.

”Evenimentul este organizat cu scopul de a promova viticultura modernă și tradițională prin organizarea de cursuri pentru viticultori, organizarea de schimburi de experiență cu organizații similare din țară și de peste hotare, respectiv promovarea vinurilor manufacturale specifice zonei sau chiar dezvoltarea turismului rural ca drept venit complementar a viticultorilor cu podgorii mici și mijlocii. Acest eveniment se finalizează cu un concurs de vinuri unde sunt prezentate peste 350 de mostre de vin din județ, din țară și de peste hotare”, au informat organizatorii.

„Alternativ Kult”

Evenimentul va fi organizat în Târgu Mureș, în perioada 11-13 octombrie, de Asociația ”Csutrinka”, și va beneficia de o finanțare în valoare de 35.000 de lei.

Festivalul ”Alternativ Kult” este un festival de artă și cultură contemporană este menit să ofere cultură pe diferite ramuri ale artelor, oferind spațiu scriitorilor, poeților, fotografilor, actorilor și interpreților de muzică clasică și contemporană, povestitorilor, psihologilor, artiștilor populari, ilustratorilor, creatorilor designeri, și nu numai. Este în fapt un eveniment informal, eclectic divers, pentru oportunitatea de a consuma valori artistice din trecut și prezent”, au punctat, sintetic, reprezentanții Asociației ”Csutrinka”.

”Medifun”

Evenimentul se va desfășura la Târgu Mureș, în perioada 2-5 octombrie, va fi organizat de Asociația Liga Studenților din Târgu Mureș și va beneficia de o finanțare în cuantum de 40.000 de lei.

”Festivalul, eveniment cu tradiție în sfera mureșeană, reunește anual la Târgu Mureș mii de studenți din toate centrele universitare ale tării, timp de patru zile. În cadrul acestui festival sunt desfășurate o serie de activități sportive, culturale – conferințe, concerte, petreceri în aer liber, dar și parada echipelor participante”, au transmis reprezentanții Asociației Liga Studenților din Târgu Mureș.

”Tiberius”

Festivalul ”Tiberius” – Festival de muzică de cameră și curs de măiestrie va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 10-17 noiembrie. Evenimentul va fi organizat de Asociația ”The Tiberius Festival” și va primis o finanțare de 20.000 de lei.

”Festivalul ”Tiberius” sprijină popularizarea și promovarea muzicii de cameră în județul Mureș și în Transilvania. Toate edițiile anterioare s-au bucurat de interes și popularitate nu numai în rândul melomanilor, dar și a altor categorii de public care au rezonat cu muzica coardelor. Cvartetul de coarde Tiberius împlinește în acest an, 30 de ani de existență și activitate continuă. Ținând cont de artiștii invitați să concerteze, festivalul devine de nivel internațional aducând plus valoare în județul Mureș: vitruozi invitați din Canada, Franța, Spania, Olanda, Ungaria, SUA. Concertele finale și cele emblematice vor avea loc în Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin, Sovata, Miercurea Nirajului, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Bistrița și Remetea. Festivalul reprezintă conexiunea județului Mureș cu viața muzicală internațională, demonstrând că în regiunea noastră au fost, sunt și vor fi valori culturale de excepție”, au informat organizatorii.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE