Home / Cultură / Olimpiadă națională de religie, la Târgu Mureș

Olimpiadă națională de religie, la Târgu Mureș

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat marți, 27 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru desfășurată online, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean al căror inițiator nu este autoritatea publică judeţeană.

Pe lista activităților bugetate se află și Olimpiada Națională de Religie pentru cultele reformat, evanghelic și unitarian (clasele V-XII), eveniment organizat în Târgu Mureș, în perioada 24-26 aprilie 2024, de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, care va beneficia de o finanțare de 15.000 de lei de la Consiliul Județean Mureș.

Potrivit descrierii evenimentului, Olimpiada Națională de Religie pentru cultele reformat, evanghelic și unitarian este o competiție școlară organizată pe disciplină de studiu având ca obiectiv general ”stimularea elevilor cu performanțe școlare înalte sau care au interes și aptitudini deosebite în diferite materii”, promovând valorile culturale și etice fundamentale, competitivitatea și comunicarea interpersonală.

”La nivelul Ministerului Educației s-a stabilit ca în anul școlar 2024-2025 municipiul Târgu Mureș să găzduiască Olimpiada Națională de Religie – cultele reformat, evanghelic și unitarian (clasele V-XII), în perioada 24 aprilie 2024 – 26 aprilie 2024, în Biserica Reformată din Cetate din Târgu Mureș (foto). La această manifestare sunt așteptați să participe 140 de elevi din clasele VI-VII, 25 cadre didactice însoțitoare și 25 de profesori, membrii în comisia centrală de organizare. Inspectoratul Școlar Județean Mureș întreprinde toate acțiunile necesare ce țin de competența sa, dar pentru asigurarea unor condiții optime de desfășurare și în scopul realizării unei imagini pozitive a municipiului și județului, implicarea autorităților județene reprezintă un element esențial”, au menționat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Alex TOTH

Foto: www.visitmures.ro

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Noi imagini cu șantierul de la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a verificat vineri, 12 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.