BCE a decis să păstreze dobânda de referință la un nivel record Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

BCE a decis să păstreze dobânda de referință la un nivel record

BCE a decis să păstreze dobânda de referință la un nivel record, însă observă că inflația în Zona Euro scade mai rapid decât estimase inițial, indicând posibilitatea unei reduceri a dobânzilor în lunile următoare.

Potrivit biziday.ro, Banca Centrală Europeană a optat să păstreze dobânda de referință la nivelul curent de 4% pe an, dar a indicat posibilitatea unei reduceri în viitorul apropiat.

BCE arată că inflația scade într-un ritm mai accelerat decât cel estimat: „Consiliul guvernatorilor a decis astăzi să mențină cele trei rate cheie ale dobânzilor BCE neschimbate. De la ultima reuniune a Consiliului guvernatorilor din ianuarie, inflația a scăzut în continuare. În cele mai recente previziuni ale BCE, inflația a fost revizuită în scădere, în special pentru 2024, ceea ce reflectă în principal o contribuție mai scăzută a prețurilor la energie. În prezent, BCE estimează că inflația va ajunge în medie la 2,3% în 2024, 2,0% în 2025 și 1,9% în 2026. Previziunile pentru inflația de bază, excluzând energia și alimentele, au fost, de asemenea, revizuite în scădere și au o medie de 2,6% pentru 2024, 2,1% pentru 2025 și 2,0% pentru 2026”.

Potrivit aceleiași surse, în ianuarie, Banca Centrală Europeană (BCE) a adoptat o măsură similară. BCE a finalizat seria de zece creșteri ale indicatorilor-cheie în septembrie și de atunci nu a mai făcut modificări. Ținta BCE este o inflație de 2%, pe care estimează că ar putea să o atingă în 2025.

(D.C.)

Sursa foto: economica.net

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE